Leszámolnak a terrorizmussal a tech-óriások

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

A Facebook, a Youtube, a Twitter és a Microsoft hétfőn bejelentették, hogy egy globális munkacsoportot hoznak létre, hogy egyesítsék erőiket, és eltávolítsák platformjaikról a terrorista tartalmakat - áll az EurActive cikkében.

Összefogtak a nagyok

A terrortámadások után az amerikai és az európai kormányok nyomására reagálva a vállalatok azt állították, hogy megosztják egymással a terrorista tartalmak eltávolítására irányuló technikai megoldásokat, illetve kutatásokat, és többet dolgoznak majd együtt a terrorizmusellenes szakértőkkel.

A terrorizmus elleni globális internetes fórum „formálni és strukturálni fogja a meglévő és jövőbeli együttműködési területeket a cégeink között, és előmozdítja az együttműködést a kisebb technológiai vállalatokkal, a civil társadalmi csoportokkal és az egyetemi oktatókkal, a kormányokkal és az olyan nemzetek feletti szervekkel, mint ez EU és az ENSZ”.

Gigabirság is kinézhet

A lépés az európai államfők múlt heti, a technológiai cégeknek szóló felhívására támaszkodik, miszerint hogy hozzanak létre egy ipari fórumot, és fejlesszenek ki új technológiákat és eszközöket a szélsőséges tartalmak automatikus felderítésére és eltávolítására.

A cégekre nehezedő politikai nyomás felvetetett az uniós szintű szabályozás új lehetőségét, de eddig csak Németország javasolta azt a törvényt, miszerint több mint 50 millió eurós bírsággal sújtsák a közösségi média hálózatokat, ha nem sikerül törölni a gyűlölködő posztokat mihamarabb. A német parlament alsóháza várhatóan ezen a héten szavaz a törvényről.

Megosztják a tudásukat

A vállalatok arra törekednek, hogy javítsák a technikai munkát, mint például egy decemberben létrehozott adatbázist, melyben egyedi digitális ujjlenyomatok vannak. amelyeket automatikus hozzárendelnek a szélsőséges tartalomhoz készült videókhoz vagy fotókhoz.

A tartalomkövetési technikákat is megosztják egymással, valamint meghatározzák a ”szabványos átláthatósági jelentési módszereket a terrorista tartalmak eltávolítására”.

A hónap elején a Facebook végre komolyan vette a terrorista tartalmak felszámolását, és válaszolt a politikusok kritikájára, miszerint a tech óriások nem tesznek eleget, hogy a katonai csoportok megállítása érdekében, hogy a propagandájukra használják a platformot.

A kicsiket is megsegítik

A Google bejelentette, hogy további intézkedéseket tesz a terrorista, és más erőszakos tartalmak azonosítására és eltávolítására a videómegosztó platformjáról, a YouTube-ról.

A Twitter 2016 második felében felfüggesztett 376 890 felhasználói fiókot, amik a terrorizmus előremozdításával lehetettek kapcsolatban, és további erőfeszítéseket tesz a következp átláthatósági jelentésig az erőszakos szélsőségek elleni küzdelemben.

A közösségi média cégek azt állították, hogy kisebb cégekkel is együttműködnének, hogy segítsenek a szélsőséges tartalmakat és szervezeteket kezelni.

Mind a négy vállalat erőfeszítéseket tesz az online gyűlöletbeszédek ellen, és arra használják majd a fúrumot, hogy javítsanak, és fejlődjenek a hasonló munkát végző civil szervezetek hatékonyságán.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Közel nyolcvan országot megelőzve lett első a HEINEKEN Hungária.

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Megkétszerezte nyereségét a Facebook »