Már a váláshoz is az internetet használjuk

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Jól látszik, hogy egyre többen veszik igénybe az online felületet ügyvéd keresésben is, ingatlan és család ügyben keresünk legtöbbször ügyvédet az internet segítségével. 10 év alatt több mint 30 ezer ajánlatkérés érkezett az ügyvédbróker rendszerébe - írja az Ügyvédbróker.

Ezen a téren is egyre fontosabb a net

Bár még mindig első helyen szerepel az ismerőseink ajánlása, ha ügyvédet keresünk (ahogy sok más szakterületen is), azonban egyre többen használják ki az internet adta lehetőségeket, hogy objektíven, több ügyvéddel találkozva, ajánlataikat meghallgatva válasszák ki a számunkra legmegfelelőbbet.

Ezzel párhuzamosan egyre több ügyvéd is felismerte az internetes megjelenés fontosságát, és az előző évekhez képest már többen rendelkeznek saját honlappal, facebook oldallal, ezzel is építve vállalkozásukat. 

Segítség lakáseldáshoz és -vásárláshoz

A legtöbb, ingatlan adás-vétellel kapcsolatban ügyvédet kereső eset nem meglepő módon Budapestről érkezik, az országosan 3300 jogesetből csaknem a fele, 1400 ajánlatkérés érkezett a fővárosból.

Ezt követi Győr-Moson-Sopron és Fejér megye, a legkevesebben pedig Vas megyéből kerestek ügyvédet az interneten ingatlanügyben - Derül ki az Ügyvédbróker.hu független ügyvédkereső és közvetítő portál felméréséből.

Családi ügyekhez is online kérünk segítséget

Családjogi ügyekből (például válás, gyermekelhelyezés) 10 év adatai alapján több, mint 7000 eset érkezett az Ügyvédbróker rendszerébe, Budapestet itt Borsod és Fejér megye követi, Nógrádból pedig messze a legkevesebben, mindössze 88an kerestek ügyvédet családi ügyekben. 

A legkülönfélébb büntetőjogi kategóriákban több mint 3000 ember küldte be jogi problémáját, a legtöbb esetet tekintve Pest megyét ebben a kategóriában is Borsod megye követi,  és Vas megyéből érkezik a legkevesebb büntetőjogi eset. 

Több mint 2600-an keresték a megfelelő ügyvédet cégügyekben, ahol jelentős mennyiségű időt, energiát, pénzt spórolhatunk meg, ha körültekintően választunk szakembert.

Fókuszban a személyiségi jogok

A közösségi média elterjedésével a személyiségi jogok, és annak megsértése is egyre többször kerül előtérbe, több mint ezer ember gondolta úgy, hogy ügyvédi segítséget kér, kis számban jó hírnév megsértésével kapcsolatban, néhány esetben becsületsértés kategóriában, és egyéb, személyhez fűződő jogokban.

10 éves távlatban a legkevesebb ajánlatkérés szerzői jogokkal kapcsolatban érkezett, legtöbbször szellemi termékek, iparjog, védjegyek témakörben.

Az ügyvédbróker egy ajánlatközvetítő rendszer, ahol a beérkezett esetekre a rendszerhez csatlakozott ügyvédek válaszolnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Találtuk

Főként magányosak hívják a lelkisegély-szolgálatot advent idején.

Az elkövetkező 15 évben az amerikai állások közel fele automatizálttá válhat.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Magyar fiatalok is pályára lépnek az idei VB-n

A FIFA Világbajnokság-McDonald's Játékoskísérő program keretében...

A tökéletes kempingezés titkai

Néhány dologra nem árt előre felkészülni, hogy valóban felhőtlen...

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Duna House: szinten maradt az ingatlaneladás »