Már nem kell sokat várni az 5G-re

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Öt év múlva, 2020-ban várható Európában a gyors adatátvitelt biztosító ötödik generációs (5G) mobil távközlési szabvány bevezetése - jelentette ki Günther Oettinger digitális gazdaságért és társadalomért felelős uniós biztos.

A hálózatra kapcsolt járművek a jövő

Günther Oettinger a német dpa hírügynökségnek adott interjúban rámutatott, hogy az ötödik generációs szabvány bevezetésére például a hálózatra kapcsolt járművek elterjesztéséhez lesz szükség.

"Globális szabványt kell létrehozni" - szögezte le. "Az 5G a mobilitás egy teljesen új kategóriájának a kereteit teremti meg" - mondta.

Kiemelte, hogy olyan nagy autógyártók, mint a Renault, a Daimler és a BMW a technológia fejlesztésben kulcsfontosságú szerepet játszanak. Rámutatott, hogy miközben Európa vezet az internet ipari hasznosításában, addig az internetes kereső szolgáltatások és közösségi média terén az Egyesült Államok mögött kullog.

Le a roaming-díjakkal!

A Google ellen indított brüsszeli versenyjogi eljárásról szólva Günther Oettinger elmondta, hogy hivatala majd a döntés ismeretében fogja megtenni szabályozási javaslatait. Margrethe Vestagher versenypolitikai biztos az internetes keresésekben saját szolgáltatásának állítólagos előnyben részesítése miatt folytat vizsgálatot a Google ellen. A Google szolgáltatásaira szükség van az európai piacon - hangsúlyozta Günther Oettinger.

Mivel azonban kereső szolgáltatása mintegy 80 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, fontos odafigyelni, hogy termékeivel és szolgáltatásaival ne sértse meg az európai üzleti szabályokat. Garantálni kell, hogy a konkurensek ne szenvedjenek hátrányt - szögezte le.

Günther Oettinger a dpa hírügynökségnek adott interjúban védelmébe vette a roaming-díjak 2017 nyarán történő eltörléséről hozott kompromisszumos brüsszeli döntést.

"A mobiltelefonok előtt attól kezdve nem lesz határ, csak egyetlen nagy piac." Bizakodásának adott hangot egyúttal, hogy az Európai Parlament meg fogja szavazni a megállapodást. "Nagyon rossz jelzés lenne, ha nem tenné" - fogalmazott.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta a Nébih.

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Félmilliárd eurós hitelből fejleszt 5G-t a Nokia »