Már Oxfordban is dolgoznak a robotok

| forrás:
Momentum Communications
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Nagy-Britanniában, az oxfordi BMW Mini összeszerelő üzemében ABB robotok végzik a gyártás különböző munkafázisait, például a hegesztést, festést, illetve összeszerelést.

Az oxfordi üzemben, ahová 27 országból érkeznek az autóalkatrészek, eddig több mint 3 millió Mini készült el. A karosszériákhoz szükséges panelek gyártásához évente 110 ezer tonna acélt használnak fel. Minden egyes karosszéria összehegesztésén hozzávetőlegesen 1000 robot dolgozik. Egy Mini lefestéséhez 4 liter festék szükséges. Festés után a karosszéria továbbhalad a több mint egy 1 mérföld (kb. 1.609 méter) hosszúságú összeszerelő gyártósorra.

Az autók motorjait napi 24 órában gyártó hams hall-i gyáregységben minden percben elkészül egy motor. Minden összeszerelt Minit szigorú tesztfolyamatnak vetnek alá, amelynek része az intenzív eső szimulációs teszt, valamint a plusz 90 és mínusz 40 Celsius fok közötti hőmérséklet teszt. Az oxfordi összeszerelő gyártósoron 500 alkalmazott dolgozik.

 * * *

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) úttörő jellegű globális technológiavezető szerepet tölt be a villamosenergia-hálózatok, az energetikai termékek, az ipari automatizálás, a robotika és gyártásautomatizálás, valamint a közművállalatok ügyfeleinek kiszolgálása, tehát egészében véve az ipar, a közlekedés és az infrastruktúra területén. A cég 130 éves történelme az innováció szakadatlan folyamata – ezt viszi tovább az ABB, amikor az ipari digitalizálás jövőjét két kristálytiszta értékajánlaton keresztül vázolja fel: az egyik a villamosenergia eljuttatása bármelyik erőműből bármelyik háztartásba, a másik pedig a természeti erőforrásoktól a késztermékig vezető út szereplőinek iparági szintű automatizálása.

Ezt olvasta már?

Egyelőre nem jelentenek veszélyt a robotok »