Most bukik a Facebook?

Néhány nap alatt 60 milliárd dollárt veszített értékéből a Facebook, miután kipattant, hogy 2013-ban 50 millió felhasználó adataihoz jutott hozzá trükkösen egy elemző cég, amely 2016-ban az amerikai elnökválasztást is befolyásolhatta. Ön szerint most bukik a Facebook? Szavazzon!

Most elbukik Bizalom nélkül nem létezik közösségi média. És a botránnyal épp a nehezen megszerzett bizalmat vesztette el a Facebook. Miután kiderült, hogy gátlástalanul áruba bocsátották a felhasználók magán adatait. Szinte Big Brother birodalommá vált az FB, ahol az emberek üzenetküldési szokásait éppúgy szabad prédának tekintik, mint a lájkolási hajlandóságukat. Pláne, hogy a behálózott okostelefonokra is átszivárogtak a számítógépekről az ipari méretekben dolgozó adatkémek. És hiába FB-felhasználó már a Föld egyharmada, jól tudjuk, milyen pusztítóan szeszélyesek az efféle a divatok. Nem hogy évek, de hetek-hónapok alatt kiüresedhetnek a ma még nyüzsgő platformok, s az elvándorlás megpecsételheti a Facebook sorsát.

Nincs nagy vész Régi nóta ez az adatlopási história, és nem véletlen, hogy éppen 2014-től szigorított a Facebook. A baj nem akkora, mint amit a tőzsdei hullámvasút szokás szerint eltúlzott képei közvetítenek nekünk. És a felhasználók sem olyan gyanútlanok már 2018-ban, mint voltak 5 évvel korábban. Az arányokról nem is szólva. Mert őrült nagy szám az 50 millió, s belegondolni is nehéz, hogy ennyi ember adatait megszerezték. De mindez eltörpül a milliárdos felhasználói kör mellett. Azért egy irdatlan méretű közösségi hegyet visszabontani sem olyan könnyű. Még az elvándorlás is hosszú évekig tarthat. Nem annyira a botrány veszélyezteti a Facebookot, sokkal inkább a megszokás, a kiöregedés, a nyugdíjasklub jelleg, ami az FB-t is kínéletlenül halálra ítélheti.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Főként magányosak hívják a lelkisegély-szolgálatot advent idején.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Sokkal többen utaztak a Balatonra a MÁV-val

A nyári szezon első hétvégéjén a tavalyinál 27,5 százalékkal többen.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

egcsappant a Facebook kriptovalutájának támogatói köre »