Nagymértékű vagyoneadásra készül a Huawei

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Huawei Technologies azt tervezi, hogy eladja tenger alatti távközlési kábelüzletágát.

Ez az első nagyobb vagyoneladása azóta, hogy az Egyesült Államok kémkedéssel vádolta meg. A kínai Csiangszu tartományban székelő Hengtong Optic-Electric optikai hálózati berendezésgyártó jelezte a sanghaji tőzsdének: szándékleveket írt alá a Huawei Technologies leánycégével, a Huawei Marine Systems céggel május végén arról, hogy megveszi a Huawei Marine Systems 51 százalékát.

A vételárat nem közölte a Hengtong Optic-Electric. A tengerfenéki távközlési hálózat az alapja a globális intenetkapcsolatnak. A Huawei Technologies és a a brit Global Marine 2008-ban létrehozott vegyes vállalata, a Huawei Marine fokozatosan növelte a részesedését a piacon, amelyen az amerikai SubCom, a japán NEC Corp és az európai Alcatel-Lucent játszik meghatározó szerepet.

A Huawei Marine 90 projektben vett részt világszerte, 50 361 kilométernyi kábelt fektetett le, köztük azt az első 6 ezer kilométert, ami Afrikát köti össze Dél-Amerikával. A Huawei Marine a tavalyi évet 115 millió jüan (16,66 millió dollár, 1 jüan=42,23 forint) profittal zárta 394 millió jüan forgalom mellett. A Hengtong Optic-Electric tavalyi adózott eredménye 2,5 milliárd jüan volt, forgalma pedig 33,9 milliárd jüan.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Közel nyolcvan országot megelőzve lett első a HEINEKEN Hungária.

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Űrtávközlési vállalatot alapított a 4iG »