Nagyot fog szólni a Google legújabb fejlesztése

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 2 perc

A Google Asszisztens új képességét prezentálta kedden a techóriás: a nem túl távoli jövőben már telefonhívásokat is lebonyolít majd helyettünk az asszisztensünk - mármint nem az igazi, hanem a mesterséges intelligenciára épülő.

Nehéz elhinni, hogy bármilyen mesterséges intelligencia képes ennyire természetesen kommunikálni az emberekkel - írta a bemutató után a The Verge. És valóban: a hangvezérléssel is működtethető okoseszközök piacán szerzett vegyes tapasztalataink alapján talán nem is gondoltuk, hogy valaha eljön az a szint, amikor egyáltalán nem vesszük észre, hogy egy robottal beszélgetünk.

Viszont amikor Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója visszajátszotta azt a telefonbeszélgetést, amely előtt arra kérték az asszisztenst, hogy foglaljon időpontot egy adott napra egy fordászhoz, minden kétség eltűnt. A Google Asszisztens felhívott egy igazi szalont és leegyeztette a hajvágást. 

Tanulj a tőzsdén kereskedni 21 nap alatt! Kérd az INGYENES videóidat még ma! (A kereskedés kockázatos.) (x)

Viszont nem is ez a nagy szó, hanem az, hogy mindeközben annyira természetes hangon és emberi reakciókkal társalgott az asszisztens, hogy a vonal másik végén lévő személynek még csak sejtése sem lehetett arról, hogy nem valódi emberrel beszél. Aki esetleg lemaradt róla, itt meghallgathatja az ominózus beszélgetést.

Bemutatkozott a Google Duplex

Pichai megismételte, hogy ez egy valódi hívás volt az Asszisztens használatával, nem pedig csak egy színpadi húzás.

"A csodálatos dolog az, hogy az Asszisztens valóban meg tudja érteni a beszélgetés árnyalatait. Régóta dolgozunk már ezen a technológián, ez a Google Duplex” - mondta. 

A Duplex azt az érzést kelti, mintha a jövőben lennénk, a vezérigazgató szerint viszont még nagyon a fejlesztési szakaszban tartanak. 

A Google nyárra tervezi a Duplex belső asszisztensének korai tesztelését. A cél, hogy segítsenek a felhasználóknak az éttermi foglalások és az időpontkérések elintézésében.

“Azt szeretnénk, ha ez olyan esetekben is működne, ha mondjuk egy elfoglalt szülőnek reggelre belázasodik a gyermeke, és ki kell derítenie, mikor viheti az orvoshoz a kicsit” - mondta.

Nem kell a gép nyelvezetéhez alkalmazkodni

A technológia fókuszában - akárcsak egy hús-vér asszisztens feladatkörénél - az időpontegyeztetés és az események üztemezése áll.

Az ilyen feladatokhoz a rendszer a lehető legtermészetesebbé teszi a társalgási élményt, lehetővé téve az emberek számára, hogy úgy beszéljenek, mint ahogy általában más emberekkel teszik. 

Nem kell mesterséges intelligencia korlátaival - például a szegényes szókinccsel és a szlengek félreértelmezésével - foglalkozni, és egy pillanatig sem kell azon gondolkodnunk, hogy hogyan egyszerűsítsük le a mondanivalónkat, hogy a gép is megértse. 

Nincs több kérdésünk

A Google azonban más potenciális felhasználási területeket is lát. Ilyen például a Google térkép információinak frissen tartása. 

Biztosan mindannyian jártunk már úgy, hogy egy ünnepnapon vagy pihenőnapon szerettünk volna elmenni egy kávézóba vagy étterembe, de nem voltunk benne biztosak, hogy nyitva vannak. Mit csinálunk ilyenkor? Hát megkérdezzük barátunkat, a Google-t.

Legtöbb esetben viszont csak annyit látunk, hogy a mai napon az ünnep miatt eltérhet a nyitvatartás. De ez mit jelent? Korábban zárnak, mint szoktak, vagy egyáltalán nem is nyitnak ki? Mert nem mindegy. Mi ilyenkor a megoldás? Felhívjuk a helyet és megkérdezzük.

Na, ezeket a telefonhívásokat spórolná meg nekük a Google. Ők ugyanis az összes kérdéses helyzetben előre megcsinálnák a hívásokat, az Asszisztens megérdeklődné a hiteles információkat, és mire nekünk eszünkbe jutna, hogy vajon nyitva van-e az adott hely pünkösdkor, a már fent is lenne az interneten a rendkívüli nyitvatartás.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Főként magányosak hívják a lelkisegély-szolgálatot advent idején.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Sokkal többen utaztak a Balatonra a MÁV-val

A nyári szezon első hétvégéjén a tavalyinál 27,5 százalékkal többen.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Készül a mesterséges intelligancia stratégia »

4IG 841 (1,57 ) AKKO Invest 29000 (-1,36 ) ALTEO 772 (0,78 ) ANY 1345 (-1,47 ) APPENINN 415 (-0,95 ) AutoWallis 98 (-1,41 ) BIF 307 (2,68 ) CIGPANNONIA 253 (-1,94 ) Duna House A 3750 (0,27 ) EMASZ 31200 (-0,64 ) ENEFI 417 (-0,71 ) FUTURAQUA 92 (-1,71 ) GSPARK 4630 (0,65 ) KULCSSOFT 1200 (-4,00 ) MASTERPLAST 754 (-0,79 ) MOL 2850 (1,42 ) MTELEKOM 448 (0,34 ) NUTEX 28 (0,36 ) OPUS 310 (1,64 ) OTP 13150 (0,23 ) OTT1 254 (-1,36 ) PANNERGY 750 (1,63 ) RABA 1075 (-0,46 ) RICHTER 5010 (0,80 ) SET Group 106 (-3,64 ) TAKAREK 570 (2,15 ) ZWACK 17150 (0,29 )