Nagyot fog szólni a Google legújabb fejlesztése

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 2 perc

A Google Asszisztens új képességét prezentálta kedden a techóriás: a nem túl távoli jövőben már telefonhívásokat is lebonyolít majd helyettünk az asszisztensünk - mármint nem az igazi, hanem a mesterséges intelligenciára épülő.

Nehéz elhinni, hogy bármilyen mesterséges intelligencia képes ennyire természetesen kommunikálni az emberekkel - írta a bemutató után a The Verge. És valóban: a hangvezérléssel is működtethető okoseszközök piacán szerzett vegyes tapasztalataink alapján talán nem is gondoltuk, hogy valaha eljön az a szint, amikor egyáltalán nem vesszük észre, hogy egy robottal beszélgetünk.

Viszont amikor Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója visszajátszotta azt a telefonbeszélgetést, amely előtt arra kérték az asszisztenst, hogy foglaljon időpontot egy adott napra egy fordászhoz, minden kétség eltűnt. A Google Asszisztens felhívott egy igazi szalont és leegyeztette a hajvágást. 

Tanulj a tőzsdén kereskedni 21 nap alatt! Kérd az INGYENES videóidat még ma! (A kereskedés kockázatos.) (x)

Viszont nem is ez a nagy szó, hanem az, hogy mindeközben annyira természetes hangon és emberi reakciókkal társalgott az asszisztens, hogy a vonal másik végén lévő személynek még csak sejtése sem lehetett arról, hogy nem valódi emberrel beszél. Aki esetleg lemaradt róla, itt meghallgathatja az ominózus beszélgetést.

Bemutatkozott a Google Duplex

Pichai megismételte, hogy ez egy valódi hívás volt az Asszisztens használatával, nem pedig csak egy színpadi húzás.

"A csodálatos dolog az, hogy az Asszisztens valóban meg tudja érteni a beszélgetés árnyalatait. Régóta dolgozunk már ezen a technológián, ez a Google Duplex” - mondta. 

A Duplex azt az érzést kelti, mintha a jövőben lennénk, a vezérigazgató szerint viszont még nagyon a fejlesztési szakaszban tartanak. 

A Google nyárra tervezi a Duplex belső asszisztensének korai tesztelését. A cél, hogy segítsenek a felhasználóknak az éttermi foglalások és az időpontkérések elintézésében.

“Azt szeretnénk, ha ez olyan esetekben is működne, ha mondjuk egy elfoglalt szülőnek reggelre belázasodik a gyermeke, és ki kell derítenie, mikor viheti az orvoshoz a kicsit” - mondta.

Nem kell a gép nyelvezetéhez alkalmazkodni

A technológia fókuszában - akárcsak egy hús-vér asszisztens feladatkörénél - az időpontegyeztetés és az események üztemezése áll.

Az ilyen feladatokhoz a rendszer a lehető legtermészetesebbé teszi a társalgási élményt, lehetővé téve az emberek számára, hogy úgy beszéljenek, mint ahogy általában más emberekkel teszik. 

Nem kell mesterséges intelligencia korlátaival - például a szegényes szókinccsel és a szlengek félreértelmezésével - foglalkozni, és egy pillanatig sem kell azon gondolkodnunk, hogy hogyan egyszerűsítsük le a mondanivalónkat, hogy a gép is megértse. 

Nincs több kérdésünk

A Google azonban más potenciális felhasználási területeket is lát. Ilyen például a Google térkép információinak frissen tartása. 

Biztosan mindannyian jártunk már úgy, hogy egy ünnepnapon vagy pihenőnapon szerettünk volna elmenni egy kávézóba vagy étterembe, de nem voltunk benne biztosak, hogy nyitva vannak. Mit csinálunk ilyenkor? Hát megkérdezzük barátunkat, a Google-t.

Legtöbb esetben viszont csak annyit látunk, hogy a mai napon az ünnep miatt eltérhet a nyitvatartás. De ez mit jelent? Korábban zárnak, mint szoktak, vagy egyáltalán nem is nyitnak ki? Mert nem mindegy. Mi ilyenkor a megoldás? Felhívjuk a helyet és megkérdezzük.

Na, ezeket a telefonhívásokat spórolná meg nekük a Google. Ők ugyanis az összes kérdéses helyzetben előre megcsinálnák a hívásokat, az Asszisztens megérdeklődné a hiteles információkat, és mire nekünk eszünkbe jutna, hogy vajon nyitva van-e az adott hely pünkösdkor, a már fent is lenne az interneten a rendkívüli nyitvatartás.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta a Nébih.

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Nem semmi, okos robotok takarítanak a DHL-raktárakban »

4IG 700 (-0,57 ) AKKO Invest 469 (5,63 ) ALTEO 786 (0,26 ) ANY 1235 (1,23 ) APPENINN 383 (1,19 ) AutoWallis 78 (-1,27 ) CIGPANNONIA 184 (-2,91 ) DELTA 101 (-2,69 ) Duna House A 3200 (2,56 ) EHEP 3390 (-0,29 ) ENEFI 332 (-2,92 ) FORRAS/OE 1130 (-5,83 ) FUTURAQUA 75 (0,27 ) GSPARK 3500 (-2,23 ) KULCSSOFT 1660 (1,22 ) MASTERPLAST 636 (0,95 ) MOL 2008 (4,80 ) MTELEKOM 400 (1,01 ) NORDTELEKOM 31 (-1,61 ) NUTEX 29 (-2,17 ) OPUS 279 (2,20 ) ORMESTER 11250 (-7,41 ) OTP 11290 (4,54 ) OTT1 213 (-2,52 ) PANNERGY 646 (2,54 ) RICHTER 6630 (-0,30 ) SET Group 69 (-2,13 ) TAKAREK 536 (1,52 ) WABERERS 856 (5,68 )