Nem minden webshop olyan biztonságos, mint gondoljuk

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Google 2018-ban újabb változtatásokat vezet be, amelyek jelentős hatással lesznek a rangsorolási algoritmusokra, ezáltal webshopok forgalmára és eredményére is. Júliusban, a 68-as verziószámú Chrome megjelenésekor "Nem biztonságos" figyelmeztetés kerülhet azokra a weboldalakra, amelyek nem titkosított kapcsolaton keresztül kommunikálnak a látogatók böngészőjével, a https:// használata így már nem csak ajánlott, hanem gyakorlatilag kötelező lesz mindenki számára - számol be róla a kosarertek.hu.

Mivel a keresések nagy része már mobil eszközökön történik, az idei évtől a Google az asztali és a mobil oldalaink értékét is a mobil eszközökön mérhető eredmények alapján fogja rangsorolni - írja a cikk.

A mobile-first index bevezetése mellett a “Speed Update” munkanévre hallgató, júliusban várható frissítést követően a mobilos böngészés során is rangsorolási szempont lesz, hogy az oldal betöltési sebessége hogyan alakul.

A magyar piac felkészültségét ezekre a változásokra a Kosárérték e-kereskedelmi magazin 2864 webáruház elemzésével vizsgálta.

Online biztonság

A vizsgált webáruházak mindössze alig több mint fele biztonságos, 52 százalékuk felel meg az SSL titkosítással ellátott kommunikáció követelményeinek. Azok a kereskedők, akiknek az oldala továbbra is http:// protokollon jelenik meg, a “Nem biztonságos” figyelmeztetésre, és ezzel a vásárlói bizalom megingására számíthatnak.

Mobil eszközök

A Google Mobilbarát teszt eszköze szerint az elemzésben részt vevő webáruházak 84 százaléka mobil eszközökre megfelelően optimalizált, így ezen a területen van a legkevesebb lemaradásuk a magyar kereskedőknek.

Betöltési sebesség

A PageSpeed Insights pontszámok vizsgálata során a webáruházak mindössze 20 százaléka ért el “zöld” minősítést, azaz legalább 80 pontos eredményt (asztali és mobil kategóriában egyaránt). A “narancs” tartományba, azaz 60 és 80 pont közé asztali böngészőkben az oldalak 43 százaléka, mobil böngészőkben pedig 56 százaléka került – a webshopok felének tehát még van teendője ezen a területen.

Forrás: kosarertek.hu

TOP 5 webáruház
A fenti elemzések alapján a legjobban teljesítő webáruházak, amelyek biztonságosak, megkapták a mobilbarát minősítést, és a legnagyobb PageSpeed ponszámokat érték el:ipkameradiszkont.hu (desktop: 98 / mobil: 99)
samugazda.hu (desktop: 98 / mobil: 83)
kabeltrend.com (dekstop: 97 / mobil: 96)
fitwebshop.hu (desktop: 96 / mobil: 99)
hangszerbirodalom.hu (dekstop: 96 / mobil: 99)

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Az elkövetkező 15 évben az amerikai állások közel fele automatizálttá válhat.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

A londoniak szerint ezermilliárd dollár lehet a veszteség »