-->

Pénzügyeink jövője - egy teljes bank költözik a felhőbe

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

A Saxo Bank célja, hogy teljes banki platformját a Microsoft felhőtechnológiájára építve futtassa, és így egy hatékony és rendkívül biztonságos környezetet biztosítson a Bank számára a digitális átalakulás felgyorsításához és a pénzügyi szolgáltatások demokratizálódásához - olvasható a közleményben.

A Microsoft és a Saxo Bank bejelentették, hogy stratégiai partnerségre lépnek annak érdekében, hogy a Saxo Bank teljes technológiája a Microsoft felhőjében épüljön fel.

Fontos mérföldkő jön

A pénzügyi szolgáltatások a fejlődési folyamatuk fordulópontjához érkeztek. A pénzügyi szolgáltatók számára kulcsfontosságú, hogy stratégiai eszközként kezeljék az adatkezelést és a felhőszolgáltatásokat, és az adatok utólagos elemzéséről áttegyék a hangsúlyt az előrejelzésre - mindezt úgy, hogy közben teljes mértékben megfelelnek a biztonsági, a személyiségi jogi és a szabályozási követelményeknek.

A most bejelentett együttműködéssel a Saxo Bank célja az, hogy biztosítsa vezető szerepét a felhőszolgáltatásokat nyújtó pénzintézetek között.

Rugalmasság és biztonság

A Saxo Bank világszerte számos pénzintézetnek és brókercégnek nyújt úgynevezett „Banking-as-a-service” szolgáltatást, amelynek alapján a Saxo lehetővé teszi intézményi partnereinek, hogy azok a Saxo technológiájára és a világ pénzügyi piacaihoz való hozzáférésére építve kínálhassanak saját nevük alatt a saját helyi ügyfeleiknek pénzügyi és befektetési szolgáltatásokat.

Több, mint 120 white label partnere van a Saxo Banknak nemzetközi szinten, és a partnerek számának növekedésére számítva döntött úgy a Saxo, hogy a Microsoft felhőtechnológiájára épít a továbbiakban, így biztosítva saját digitális infrastruktúrájának skálázhatóságát, rugalmasságát és biztonságát.

Ez a jövő

"A jövő pénzügyi szolgáltatása felhőalapú" - mondta a Saxo Bank alapítója és vezérigazgatója.

"A Saxo Bank, mint fintech vállalat számára természetes irány, hogy szolgáltatásait felhőtechnológiára építse, és a Microsofttal való együttműködés lehetővé teszi számunkra, hogy erőforrásainkat az ügyfeleinkre és a szolgáltatásaink fejlesztésére összpontosítsuk, az ambiciózus növekedési terveinknek megfelelően" - magyarázta Kim Fournais.

"Azoké lesz a piaci vezető szerep a jövő digitális korszakában, akik folyamatosan dolgoznak technológiájuk fejlesztésén, és felhőalapú pénzügyi szolgáltatásaikat megbízható és stabil platformon valósítják meg" - tette hozzá.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy támogathatjuk a Saxo Bankot a kereskedés és befektetés jövőjének alakításában" - mondta a Microsoft Worldwide Commercial Business ügyvezető alelnöke.

"A Saxo Bankkal való együttműködésünk lehetővé teszi, hogy a Saxo-val partneri viszonyban lévő pénzügyi szolgáltatók is biztonságosan használják fel a magas szintű adatkezelési képességeket az ügyfeleik kiszolgálása érdekében" - emelte ki Judson Althoff.

"A felhőalapú megoldások fejlesztése során kiemelt figyelmet kell fordítani a szabályozási környezetre, és ennek érdekében a pénzügyi szolgáltatások terén meghatározó szabályozói testületekkel is együtt dolgozunk. A szabályozási megfelelés szempontjából is kulcsfontosságú, hogy a Microsofttal lépünk együttműködésre. A Microsoft infrastruktúrája már az első online befektetési platformunk indításakor, 1998-ban is meghatározó volt a számunkra, így a Microsoft felhőszolgáltatásai jól illeszkednek a technológiánkhoz" - tette hozzá Kim Fournais. 

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Közel nyolcvan országot megelőzve lett első a HEINEKEN Hungária.

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Hatalmas nyereséggel zárta a negyedévet az SNB »