Problémák a WhatsApp-nál?

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Három órán át nem működött közép-európai idő szerint szombaton késő este a WhatsApp okostelefonos alkalmazás, amelyet három nappal korábban 19 milliárd dollárért felvásárolt a Facebook internetes közösségi oldalt működtető társaság.

A WhatsApp nem sokkal este 9 óra után közölte a Twitteren, hogy szerverproblémák adódtak. Röviddel éjfél előtt jött a hír, hogy ismét működik a szolgáltatás.

A felhasználók persze azonnal viccet csináltak az esetből. "A Facebook csak azért vette meg a WhatsApp-ot, hogy leállíthassa" - írta egyikük. Mások szójátékkel éltek: mint írták, a padlón vannak ("down") amiatt, hogy a Facebook felvásárolta az okostelefonos alkalmazást. Hírügynökségek ugyanakkor megjegyezték: a WhatsAppnál korábban is előfordultak hibák, csak tavaly hét leállás volt.

A szöveges üzeneteket küldő szoftvert használók köre ütemesen bővül, jelenleg több mint 450 millió felhasználója van szerte a világon. Mark Zuckerberg, a Facebook főnöke azt mondta, reméli, hogy a felhasználók száma meg fogja haladni az egymilliárdot.

A WhatsApp-ot 250 ezer dolláros befektetéssel hozták létre 2009-ben. Azóta kétszer kapott friss tőkeinjekciót: először 2011-ben 8 millió dollárt, majd tavaly augusztusban 52 millió dollárt. Szakértők akkor 1,5 milliárd dollárra becsülték a vállalkozás értékét.

Figyúzz!!!
Találtuk

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Az elkövetkező 15 évben az amerikai állások közel fele automatizálttá válhat.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Ezt olvasta már?

Elképesztő összegeket költünk mobilalkalmazásokra »