Szeretsz számítógépen játszani? Most kétmilliót nyerhetsz vele

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Óriási érdeklődés mellett indult el a Lenovo Magyarország által szervezett Lenovo Y kupa, amely a magyar gamereknek nyújt lehetőséget a nagyközönség előtti megmérettetésre, illetve fődíj megnyerésére. A négy online selejtezőből, négy helyszíni elődöntőből és egy végső budapesti döntőből álló gamer versenysorozat első helyszíni elődöntőjét a PlayIT budapesti eseményén, Április 30-án, vasárnap tartották meg, ahol az online selejtező során továbbjutott 2 legjobb CS:GO és LOL csapat mérkőzött meg egymással, olvasható a Lenovo közleményében.

Idén először mérettek meg a legjobbak

A piacvezető PC gyártó Lenovo idén először szervezte meg a játékosoknak szóló versenysorozatát, amely a csapatjáték lévén közösségépítő szerepe mellett nagyszerű lehetőséget nyújt a játékosoknak a nagyközönség előtti megmérettetésre, és a hazai játékos közösség összehozására.

Az online selejtezőből továbbjutott legjobb 2 CS:GO csapat, a Team HoP e-Sport Crew és az Empathy esports, valamint a legjobb 2 LOL csapat, a Team Horizon Reapers és a myRevenge e.V mérkőzött meg egymással a Lenovo Y kupa első helyszíni elődöntő állomásán, a PlayIT-en. Az Empathy esports csapata nyerte meg a CS:GO budapesti elődöntőjét és a Team Horizon Reapers csapata pedig LOL kategóriát, tovább jutva a novemberi budapesti döntőeseményre.

Az április 23-án tartott első CS:GO online selejtezőt a The War Room twitch.tv account alatt összesen 3416 ember nézte végig.

Az izgalmas csapatok közötti verseny mellett különböző gamer nyeremények is várták a kilátogatókat, illetve több hazai ismert játékos is részt vett a verseny és a játékok 

„A Lenovo számára nagyon fontos a játékos közösség, így a játékosok felé való elköteleződésünket szeretnénk megmutatni, hogy a Lenovo Y kupával, amelyet idén először szervezünk meg, és bízunk benne, hogy egy sikeres versenysorozat után akár hosszútávú versenysorozatot is kialakíthatunk, amellyel a Lenovo Y gamer eszközeink és a hazai játékosok között szeretnénk felépíteni a hidat” - mondta Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója.

A gamer verseny négy online selejtező versenyből, és 4 élő elődöntőből, illetve egy Budapesti élő döntő eseményből fog állni, és külön érdekessége, hogy az online és helyszíni eseményeket majd élőben is követheti a magyar gamer közösség.

Olvastad már? Felejtsd el, amit eddig a videojátékokról gondoltál
A mobiljátékok, az eSport és a virtuális valóság terjedése alapjaiban ír át mindent - vélik a Nielsennél.

Kétmillió a fődíj

A Lenovo Y kupa döntő eseményére, amely a novemberi PlayIT eseményen kerül megrendezésre a követező három online selejtezőn nevezve juthatnak be a játékosok, ahol az online selejtező során a legjobb négy CS:GO vagy LOL csapat közé kerülve a helyszíni elődöntők megnyerése után juthatnak be, és küzdhetnek meg az összesen 2 000 000 FT összdíjért.

A következő online selejtezőre, ami május 7-én, szombaton lesz, és amelyből a Május 14-i debreceni PlayIT eseményen tartandó elődöntőre lehet bejutni, ezen a linken nevezhetnek a játékosok.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta a Nébih.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés