Tedd a zsebedbe Budapestet!

| szerző: | olvasási idő: kb. 2 perc

Gondolkodtál már azon, hogy mennyivel egyszerűbb lenne az élet Budapesten, ha minden infót könnyen, egy mozdulattal elérhetnél? Mit szólnál hozzá, ha nem kellene menetrendeket böngészni és a hozzád legközelebbi megállót keresgetni? Ha nem kellene azon gondolkodnod, hogy melyik étterembe vagy kávézóba érdemes benézni? Vagy ha mindig lenne veled egy idegenvezető, aki minden épületről és utcáról tud valami érdekességet mondani? Jól hangzik, igaz? Akkor van egy jó hírünk: ezeket mind rábízhatod a telefonodra, csak a megfelelő applikációkat kell letöltened hozzá. Mutatjuk!

Utazás, idegeskedés nélkül

Ha rendszeresen használod Budapesten a tömegközlekedési eszközöket, talán már több tucatnyi menetrendet és útvonalat fújsz kívülről, de attól még neked is hasznodra válhat a Bp Menetrend nevezetű alkalmazás. 

Bp Menetrend applikáció

A program könnyen kezelhető, és pont annyit tud, mint amennyire egy idő szűkében lévő, rohanó budapestinek, vagy akár egy városnéző turistának szüksége lehet: az összes tömegközlekedési eszköz menetrendjét eléred rajta, illetve megnézheted, hogy az adott megállóba mikor érkezik a következő jármű.

Tanulj a tőzsdén kereskedni 21 nap alatt! Kérd az INGYENES videóidat még ma! (A kereskedés kockázatos.) (x)

Útvonaltervezéshez hasznos lehet a Smart City is, amely egy GPS alapú alkalmazás. A tartózkodási helyedhez képest a legegyszerűbb és optimálisabb terveket kapod, ráadásul a hozzád legközelebb lévő megállókat is megmutatja, ami jól jöhet, ha éppen fogalmad sincs, hol vagy. 

Ezek mellett a Holabusz is nagy segítség lehet, ha már előre látod, hogy nem fogod elérni a korábban kinézett járatot, és nem tudod, mikor megy a következő. Ha pedig végleg nem tudod, mire szállj fel, a Főtaxi appjával pár kattintással rendelhetsz autót a tartózkodási helyedre.

Mindig kéznél van az idegenvezető

A PocketGuide Magyarországról indult, és napjainkra az egyik legnépszerűbb turista-applikáció lett. A PocketGuide Budapest alkalmazás különböző tematikus túrákon keresztül mutatja be a várost, például elmehetsz egy gourmet körútra, körbejárhatjuk a romkocsmákat, a gyógyfürdőket, a templomokat, de lehetőséged van akár egy komplex biciklis városnézésre is. 

PocketGuide Budapest applikáció

Az app ráadásul “beszélni” is tud, vagyis egy fülhallgatóval sétálás közben szépen végighallgathatod az érdekességeket a zseb-idegenvezetődtől. Ezzel az applikációval még a budapestiek is turistának érezhetik magukat.

Ha rajongsz a filmekért és/vagy érdekel a filmezés világa, akkor is rengeteg csemegét találhatsz magadnak Budapesten, mégpedig a GUIDE@HAND Film Destination Budapest nevezetű alkalmazással. A filmturisztikai appal ugyanis érdekes kulisszatitkokat és információkat tudhatsz meg a főváros különböző épületeinek és utcáinak filmes múltjáról. Megnézheted, hogy egy-egy produkció kedvéért hogyan alakult át a helyszín, vagy hogy hogy nézett ki a törmelékekkel teli járda egy fiktív robbantás vagy baleset után.

Programfüzet a zsebedben

Volt már olyan veled, hogy csak azért ültél otthon a hétvégén, mert fogalmad sem volt, hogy hova mehetnél? Az appokkal ez is megváltozik. Ott van például a My Budapest, amely a tartózkodási helyedhez legközelebb lévő szórakozóhelyeket jelöli be a térképen, a beépített útvonaltervező pedig már vezet is minket a kiválasztott bárba vagy diszkóba.

My Budapest applikáció

Viszont nem csak a bulihelyek keresésére alkalmas ez a program: a fogorvosokat, a bankokat, sőt, akár a nagykövetségeket is könnyebben megtalálhatod így.

Ha pedig megéheztél, de nem tudod, hogy milyen étterem van a legközelebb, vagy kipróbálnál valami újat a megszokott gyorskajáldák helyett, akkor a Best Restaurants in Budapest appot ajánljuk. 

A részletes keresés funkcióval akár árkategória szerint is kereshetsz a vendéglátóhelyek között, utána pedig már nincs más dolgod, csak dönteni a fényképek és leírások alapján. Az alkalmazás a direkthívásra és az asztalfoglalásra is lehetőséget nyújt, az útvonaltervező pedig azonnal el is vezet a kiválasztott helyre.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta a Nébih.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Bezuhant a horvát turizmus az első fél évben »

4IG 630 (0,32 ) AKKO Invest 469 (1,41 ) ALTEO 748 (-0,27 ) ANY 1250 (-1,96 ) APPENINN 363 (-0,14 ) AutoWallis 79 (-1,13 ) BIF 296 (-2,63 ) CIGPANNONIA 186 (2,20 ) DELTA 100 (4,38 ) DM-KER 4050 (-6,90 ) EHEP 2500 (-0,40 ) ENEFI 318 (-3,64 ) FORRAS/OE 1080 (-5,26 ) FUTURAQUA 70 (0,72 ) GSPARK 3360 (-0,30 ) Gloster 2504 (8,87 ) KULCSSOFT 1600 (3,56 ) NORDTELEKOM 29 (-2,99 ) NUTEX 31 (-1,12 ) OPUS 257 (-1,72 ) ORMESTER 11600 (-0,85 ) OTP 11200 (4,09 ) OTT1 191 (-3,54 ) PANNERGY 630 (1,61 ) RABA 874 (0,69 ) RICHTER 6810 (0,22 ) SET Group 69 (1,47 ) TAKAREK 480 (-3,03 )