Van ország, ahol csúccon vannak a szabadalmak

| forrás:
MTI/Xinhua
| olvasási idő: kb. 1 perc

Erősödött a szellemi tulajdon védelmét szolgáló együttműködés, nőtt az Egy övezet, egy út kezdeményezés tagországaiban benyújtott és elfogadott szabadalmak száma az idei első fél évben.

A kínai nemzeti szellemi tulajdon hivatal, a NIPA (National Intellectual Property Administration) nyilvántartása szerint az idei év első felében Kína 3125 szabadalmi kérelmet nyújtott be az Egy övezet, egy út kezdeményezés (Belt and Road Initiative, B&R) tagországaiban, 13 százalékkal többet, mint a tavalyi első fél évben. A benyújtott kínai kérelmekből 1558-at fogadtak el a B&R régióban.

A legtöbb szabadalmi védelmet sorrendben a Huawei Technologies mobil távközlési berendezés gyártó vállalat, az Oppo okostelefon-gyártó vállalat, valamint a mesterséges intelligencia fejlesztéssel foglalkozó Ping An Technology kapta. A B&R régióban működő vállalatok 11,6 ezer szabadalmi kérelmet nyújtottak be az év első felében Kínában a NIPA adatai szerint, 3 százalékkal többet a tavalyinál. Ebből 8026 szabadalmat ítéltek meg, 16 százalékkal többet, mint 2018 első felében.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Főként magányosak hívják a lelkisegély-szolgálatot advent idején.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Sokkal többen utaztak a Balatonra a MÁV-val

A nyári szezon első hétvégéjén a tavalyinál 27,5 százalékkal többen.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Több ezer szabadalmazható ötlet születik »