Vigyázz az online bankolással!

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A felhasználók csupán 45 százaléka - akik a pénzügyeiket az interneten keresztül intézik – teljes mértékben biztos abban, hogy a bankja visszatérítené az ellopott pénzét, egy esetleges kibertámadás során – világít rá a Kaspersky Lab és a B2B International közös „Fogyasztói Biztonsági Kockázatok” című tanulmányában.

Nem védjük az adatainkat

Nem okozott meglepetést az a tény, hogy a kiberbűnözők inkább a felhasználók számítógépeit támadják, mint sem a bankok védett informatikai infrastruktúráját, hiszen sokkal egyszerűbb megszerezni a magántulajdonban lévő adatokat.

Ugyanakkor a felhasználók gyakran figyelmen kívül hagyják az alapvető biztonsági intézkedéseket, különösen az online pénzügyi szolgáltatások kapcsán. A B2B International nemzetközi kutatásának eredményei szerint a válaszadók 28 százaléka nem ellenőrzi a weboldalak hitelességét, valamint 34 százaléka nem tesz megfelelő lépéseket, hogy megvédje adatait a nyilvános Wi-Fi hálózaton érkező esetleges vírusoktól.

Lemásolják a banki felületet

A Kaspersky Security Network adatai azt mutatják, hogy a vállalat biztonsági megoldásai mintegy 1,9 millió felhasználót védtek meg az online pénzügyi csalóktól 2013-ban, amelyeknek száma folyamatosan emelkedik. A vállalat statisztikái szerint minden negyedik adathalász weboldal utánozza a bankok, online áruházak vagy fizetési weboldalak felületeit és szolgáltatásait, amelyek a teljes hasonlósággal tévesztik meg a felhasználókat, így szerezve meg a személyes adatokat. Eközben a rosszindulatú programok írói olyan új utakon és megoldásokon dolgoznak, amelyek képesek hozzáférést biztosítani a felhasználók online számláihoz, ezzel megkerülve a legújabb biztonsági eszközöket.

A személyes adatok biztonsági kérdéseinek felületes megközelítése annak is köszönhető, hogy a felhasználók 45 százaléka véli úgy, hogy egy esetleges kibertámadás során a saját bankjuk visszatérítené az ellopott pénzüket, valamint 57 százalékuk bízik abban, hogy a saját bankja már gondoskodott a megfelelő informatikai biztonsági védelemről.

Léteznek olyan platformok, amely védelmet biztosít mind a felhasználóknak, mind a pénzügyi és e-kereskedelmi szervezeteknek. Ezek a megoldás oktovábbá védelmet biztosítanak mobil eszközökre, és támogatják a Windows és Mac felületeket, valamint a népszerű Android és iOS mobil platformokat.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Közel nyolcvan országot megelőzve lett első a HEINEKEN Hungária.

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Javult a fogyasztói hangulat az USA-ban »