Vírus miatt nem lesz ott az Ericsson a Mobil Világkongresszuson

| forrás:
MTI/Reuters
| olvasási idő: kb. 1 perc

Nem vesz részt a barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC), a távközlési szakma legrangosabb nemzetközi seregszemléjén az Ericsson svéd vállalat a Kínában kirobbant, gyorsan terjedő tüdőgyulladás-járvány miatt.

A mobil távközlési berendezéseket gyártó svéd vállalat közölte, hogy túl nagyok az egészségügyi kockázatok, "nem tudja garantálni sem alkalmazottai, sem pedig látogatói biztonságát", ezért inkább lemondta a nemzetközi kiállításon való részvételt. Nem az Ericsson az első, amely inkább kihagyja a világkongresszust. Az LG Electronics dél-koreai vállalat már szerdán bejelentette, hogy az új koronavírus által okozott járvány miatt nem vesz részt a barcelonai kiállításon. A kínai nagyvállalatok közül azonban a Huawei Technologies és a ZTE is fenntartja részvételi szándékát, de óvintézkedéseket tett, egyebek között arra utasítva az egészségügyi kockázatoknak kitett alkalmazottait, hogy vonuljanak karanténba vagy bízzák meg európai kollégáikat a szervezéssel. Idén február 24. és 27. között tartják a mobil iparág legjelentősebb seregszemléjét, a Barcelonában évente megrendezett Mobil Világkongresszust, amely általában több mint százezer látogatót vonz. Lemondani a részvételt nem könnyű döntés, mert egy stand felállítása akár dollármilliókba is kerülhet. A nagyvállalatok számára presztízskérdés, hogy a legjobb helyeket szerezzék meg. Az Egészségügyi Világszervezet(WHO) múlt hét csütörtökön hirdetett nemzetközi közegészségügyi vészhelyzetet a járvány miatt, de hangsúlyozta, hogy nem ajánlja kereskedelmi és utazási korlátozások bevezetését.

A Mobil Világkongresszus szervezője, a mobil szolgáltatók nemzetközi szakmai szervezete (GSMA) sajnálatának adott hangot az Ericsson döntése miatt, de jelezte, hogy nem változtat tervein, a rendezvényt megtartják. Ada Colau, Barcelona polgármestere bízik abban, hogy a világkongresszust rendben megtartják, mint ahogy az szokott lenni. Egy helyi televíziós csatornának nyilatkozva hangsúlyozta, szakértők, tudósok és az egészségügyi hatóságok egybehangzóan úgy ítélték meg, hogy rendben meg tudják tartani a kiállítást.

A WHO legfrissebb adatai szerint Kínában több mint 31 ezer embert fertőzött meg az új koronavírus, és a halottak száma elérte a 637-et. További 27 országban 320 beteget találtak.

Figyúzz!!!
Találtuk

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta a Nébih.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.