Ezen vitatkozik az európaiak közel fele

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Európában majdnem minden második ember vitatkozik arról a partnerével, hogy a villany égve maradjon-e a lakás bizonyos helyiségeiben. Ezt állapította meg az E.ON egy európai felmérésben, melyben mintegy 8000-en vettek részt.

Elsősorban Olaszországban és Magyarországon hangzik el gyakran a vád, hogy „Te hagytad égve a villanyt” a megkérdezettek több mint a fele (52 százaléka) szerint, Németország pedig harmadik helyen van ezen a téren. Itt az emberek 43 százaléka veszik össze azon, ki hagyta égve a villanyt.

Az európaiak közel egyharmada (30 százaléka) egy másik témában is gyakran civakodik: azon, hogy mennyi időt töltenek az okostelefonjukon. Svédországban gyakrabban vádolják ezzel egymást az emberek, mint a villany égve hagyásával (29, illetve 23 százalék).

Az olyan viták esetében, hogy „Jobban szereted az okostelefonodat, mint engem” a törökök viszik el a pálmát. Itt az emberek 40 százaléka vádolja azzal a társát, hogy túlságosan sokat simogatja a telefonját – majdnem pontosan annyian, mint amennyien az égő villannyal kapcsolatban civakodnak (40 százalék).

A legbékésebb emberek kétségtelenül Svédországban élnek. Csaknem felük (42 százalék) sohasem vitatkozik az energiáról. A skála másik végén az olaszok vannak, akik pontosan megfelelnek a jól ismert közhelynek, mivel 81 százalékuk vitatkozik az ilyen és még sok más témáról, és ebben még örömüket is lelik – de remélhetőleg gyorsan ki is békülnek.

Az eredmények az „Élet Európában” felmérésből származnak, melyben az E.ON és a Kantar EMNID körülbelül 8000 embert kérdeztek meg Németországban, Nagy-Britanniában, Olaszországban, a Cseh Köztársaságban, Romániában, Svédországban, Törökországban és Magyarországon.

Ezt olvasta már?

Európa-szerte borús hangulat uralkodik »