Felpörögtek idén a közbeszerzések

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Áprilistól júniusig több, mint háromezer felhívást tettek közzé - tudjuk meg a kozbeszerzes-online.hu oldal beszámolójából.

Az élen építési beruházások menetelnek, melyet az egészségügy és az informatikai eszközök-szoftverek követnek.

A felsoroltak mellett, kisebb számban, viszont a listát gazdagítva, rendszeresen megjelennek marketing szolgáltatással, étkeztetéssel, zöldterületek karbantartásával, ipari berendezések, bútorok, mezőgazdasági gépek, szerszámok és takarítással kapcsolatos felhívások is.

Nem csak nagyvállalatok részére írnak ki közbeszerzéseket, a kis és közepes vállalkozások (kkv) is számos felhívásra adhatnak le ajánlatot. Ezek arányai 50-50 százalékban oszlanak meg.

A kis illetve közepes értékű beszerzésekhez tartoznak az összefoglaló tájékoztatók. Ebben az esetben a felhívásra való jelentkezésnél az első legfontosabb tényező a határidő betartása. A gazdasági szereplőnek a megadott dátumig e-mailben kell jeleznie az érdeklődését. Ezt követően megkapja a további útmutatót és a részletes információkat.

Például a Veszprém Megyei Kormányhivatal, projektorok beszerzésével kapcsolatosan írt ki egy összefoglaló tájékoztatót. Az érdeklődés jelzésének határideje július 25., kedd. Ezt követően a gazdasági szereplőnek megküldik a részletes anyagot a beszerzéssel kapcsolatosan. Végül a nyertes ajánlattevőnek 20 projektort kell leszállítania a hivatal részére.

Beszerzések napi rendszerességgel jelennek meg különböző témákban, ugyanígy az eljárási eredményeket is folyamatosan közzé teszik.

A pályázatok böngészésében a kozbeszerzes-online.hu oldal nyújt segítséget, az adatbázisában megtalálható a hirdetések teljes leírása. Az adatbázisban megtalálhatóak az EU eljárások, nemzeti eljárások, összefoglaló tájékoztatók, eljárási eredmények. A kozbeszerzes - online.hu pályázatok begyűjtésével és kategorizálásával foglalkozik, a pályázati hirdetéseket napi rendszerességgel közvetíti a cég profilok alapján minden egyes felhasználónak e-mailben.

Ezt olvasta már?

A 4iG szállít az MVM NET számára »