Folytatja a tárgyalást a HÖOK

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Pozitívumként értékelte a legalább 55 ezres államilag finanszírozott hallgatói létszámról és a 24 milliárd pluszforrásról szóló szerdai kormánydöntéseket, és azokat tárgyalásra alkalmasnak minősítette a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke az MTI-nek nyilatkozva.

Nagy Dávid, akit a kormány döntéseiről Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere személyesen tájékoztatott, azt mondta: a szerdai kormány határozatok alkalmasak arra, hogy folytassák a tárgyalásokat. Megjegyezte: ugyanakkor az 55 ezer helyről nem tudni, hogyan oszlik el, és kitért arra is, hogy a jogász- és a közgazdászképzésben továbbra sem lenne államilag finanszírozott hely.

A HÖOK elnöke, aki befejezte a reggel a Parlamentnél kezdett ülősztrájkot, a tárca vezetőjét elkísérte az Emberi Erőforrások Minisztériuma Akadémiai utcai épületéig. Elmondta: kölcsönösen kifejezték szándékukat a tárgyalások folytatására, de jelezte, hogy az elképzeléseket szeretnék előzetesen írásban látni. Megtisztelő, hogy a miniszter kijött a kormány üléséről a HÖOK képviselőjéhez - tette hozzá Nagy Dávid.

A felsőfokú oktatásban az állam által finanszírozott felvehető hallgatók száma 2013-ban nem lehet kevesebb a tavalyinál, azaz 55 ezernél - jelentette be Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán Budapesten, közölve: a pontszámokat a szaktárca karácsonyig nyilvánosságra hozza. A szóvivő elmondta azt is, hogy az ideinél legalább 24 milliárd forinttal több pénz jut jövőre a felsőoktatásra.

Kapcsolódó anyagunk:

A diákok nyomására öt nap alatt lesznek pontszámok

Vizsgálják az almádi diákok listázását

Ezt olvasta már?

Diákhitel: meghosszabbították az igénylési határidőt »