Hétvégétől húsvéti tobzódás Bécsben

| forrás:
Compress – Bécs Város Képviseleti Irodája
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Bármilyen lesz is az időjárás, hétvégétől a tavaszé a főszerep az osztrák fővárosban.

Tradicionális húsvéti dekorációkkal, ínyencfalatokkal és gazdag gyermekprogramokkal nyitnak ugyanis a húsvéti vásárok.

Az osztrák főváros egyik legromantikusabb húsvéti vására várja a látogatókat a Schönbrunni Kastély barokk kulisszái előtt. A 2013. március 16-án megnyitó vásár standjainál tradicionális húsvéti dekorációk, kerámiák, fa- és textiljátékok, gyönyörűen díszített kicsi, nagy és közepes tojások valamint házi receptek szerint készült finomságok között válogathatnak az érdeklődők. A kulináris kínálatban például töltött húsvéti pinza (steiermarki kelttészta), sonka kenyérbundában és ízletes zöldfűszeres pástétomok szerepelnek, hozzájuk Uhudler bor, frissen préselt gyümölcslé vagy gyümölcspárlat dukál. Mialatt a felnőttek vasárnaponként dzsessz és soul szólamokra lazítanak, addig csemetéik marcipánnyulat formázhatnak vagy asztali díszt készíthetnek. A hagyományos húsvéti tojáskeresés március 30-án, Nagyszombaton lesz a Kastély díszudvarán. (www.ostermarkt.co.at)

Európa legnagyobb tojáshegye tornyosul az Altwiener Ostermarkton, a Freyungon, ahol 40 ezer húsvéti tojás gondoskodik az ünnepi hangulatról. A húsvéti ínyencségek mellett – mint a sült bárány – kerámiák, tűzzománc ékszerek és képek, kézzel készített szappanok, fajátékok, olajfából készült ajándéktárgyak, cipzártáskák, fonott kosarak és illatos fűszernövényekkel töltött textilpárnácskák sorakoznak a standokon. A legkisebbeknek nyúlistállóval, bábjátékkal és húsvéti barkácsműhellyel kedveskednek. (www.altwiener-markt.at)

Zsűrízett kézműves termékeket kínál március 15-től a Kunsthandwerksmarkt am Hof, amelynek különlegessége, hogy az apró boltocskákat idéző standokba be is mehetnek a vásárlók. Így akármilyen is az időjárás, az elemektől védve tudnak válogatni a kalapok, ezüst ékszerek, dísztárgyak, selyemkendők, tiffany lámpák, fa használati tárgyak és kerámiafigurák között. (www.kunsthandwerksmarkt.at)

Már február 13-án megnyitotta kapuit a hagyományos böjti piac, a Kalvarienbergmarkt, ahol főleg a kicsiket várja kellemes szórakozás: ringlispil, minivonat, pónilovaglás és hajóhinta könnyíti meg a húsvétig tartó időszak kiböjtölését. (www.kalvarienberg.at)

Ausztria legszínesebb húsvéti ünnepségével csalogat a Práter 2013. március 31-én, Húsvétvasárnap. Miközben a vidámparkot vidám húsvéti nyulak és csirkék lepik el, kicsit és nagyot élőzene, tarka-barka tavaszi parádé, bábjáték és varázslóshow várja. (www.praterservice.at)

Ezt olvasta már?

Elkészült Bécs új szuperkórháza »