Hivatali megállapodással erősít a közszolgálati egyetem

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Hosszú távú együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE): a hivatal munkatársai részt vesznek az egyetem oktatási tevékenységében, és bővülni fog az egyetem képzéseinek tartalma is - közölte a két szervezet az MTI-vel.

A megállapodást a Nébih részéről Oravecz Márton elnök, az NKE képviseletében pedig Patyi András rektor látta el hétfőn kézjegyével.

Oktatási programok

Az együttműködés egyebek mellett lehetővé teszi, hogy a Nébih munkatársai külsős óraadóként részt vegyenek az NKE oktatási tevékenységében, valamint szerepet vállaljanak a hallgatók szakdolgozatainak, diplomamunkáinak, illetve doktori értekezéseinek elbírálásában és a konzulensi tevékenységben.

A dokumentum azt is rögzíti, hogy a Nébih munkatársai a jövőben részt vesznek a szakirányú továbbképzések és vezetőképzési programok kidolgozásában, különös tekintettel a felelős fogyasztói magatartás, a felelős gazdálkodás és a természeti értékek védelme témakörökben szervezett kurzusokra.

Kutatás és gyakorlat

A hivatal vállalja, hogy szakmai gyakorlati lehetőséget biztosít az NKE hallgatói számára. A hatóság és az egyetem tervei között szerepel az is, hogy közös kutatásokat végeznek a fenntarthatóság területén, valamint hazai és nemzetközi tudományos konferenciákat szerveznek, kiadványokat jelentetnek meg.

Az NKE a közszolgálati képzésekhez és kutatásokhoz, valamint a tananyag fejlesztéséhez felhasználhatja a hivatal rendelkezésére álló adat- és információállományt, valamint gyakorlati tapasztalatokat.

Örülnek a vezetők

Oravecz Márton az együttműködés kapcsán kiemelte, hogy a 2013-ban elfogadott élelmiszerlánc-biztonsági stratégia alappillérei között egyaránt megtalálható a kutatás, az oktatás és egy széleskörű tudáshálózat kiépítésének és fejlesztésének vállalása, amit az NKE-val folytatott közös munka segíthet.

Patyi András szerint az együttműködési megállapodás, amely kiemelten kezeli az NKE fenntarthatósági tudásközpontjának megvalósítását is, hozzájárulhat az egyetem képzési és kutatási tevékenységének bővítéséhez, valamint a jó állam megteremtéséhez is.

Ezt olvasta már?

Veszélyes a gyerekekre a bambusz étkészlet »