Hogy lesz egy kisboltból SPAR?

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Már több mint 100 üzlettel rendelkezik a SPAR kiskereskedői hálózata. A zuglói Ungvár utcában található üzlet családi tulajdonban működik. A mintegy 90 millió forintos beruházás a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogram segítségével valósult meg. A boltvezetőt kérdeztük.

Egyre többet vásárolunk

Értékben 2,5 százalékkal nőtt a magyarországi élelmiszer-kiskereskedelem forgalma a második negyedévben az előző év azonos időszakához képest, a mennyiségi eladás 0,2 százalékkal csökkent - derül ki a Nielsen piackutató vállalat negyedévenkénti európai elemzéséből.

Az utóbbi három év legalacsonyabb értékbeni növekedését mérték az idei második negyedévben Magyarországon, de a 2,5 százalék még mindig magasabb, mint a 0,8 százalékos átlagos európai növekedés. A magyar mutató Európában a hatodik legnagyobb, még mindig az élmezőnybe tartozik.

A hazai mennyiségi eladás kilenc negyedévi növekedés után csökkent. Az európai átlag 0,1 százalék növekedést mutat. Magyarországon az élelmiszerek, háztartási vegyi áruk és kozmetikumok árai átlagosan 2,7 százalékkal nőttek a tavalyi második negyedévhez képest. Európában átlagosan 0,7 százalékkal emelkedtek az árak.

Ezekben az üzletláncokban vásárolunk a legtöbbet
A tavalyi teljesítménye alapján továbbra is a Tesco Global Áruházak Zrt. áll az FMCG (fast-moving consumer goods), a gyorsan forgó áruk piacának toplistája élén, 748,2 milliárd forintos becsült bruttó forgalmával, a SPAR a negyedik helyen áll. Nézze meg a teljes listát!

Ezt olvasta már?

Két évtizede nem volt ilyen visszaesés Japánban »