Idén is lesz Startup Safary Budapesten

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Több száz cég és ötlet mutatkozik be az idén már harmadik éve megszervezésre kerülő startup gigafesztiválon. 4000-nél is több látogatót - diákot, állást keresőt, váltásra kész szakembert, szülőt és a budapesti innovációs közeg iránt érdeklődőt - várnak a szervezők a belváros közel 100 pontján, itthonról és a világ számos országából.

A startup-világ legismertebb cégei mellett, mint a Prezi, vagy a LogMeIn, olyan feltörekvő magyar innovatív vállalkozásokkal is meg lehet majd ismerkedni, mint a tavaly 1.3 millió dolláros befektetést kapott, iPad-re 3D modellező megoldást fejlesztő Shapr3D; a számos díjat nyert, mesterséges intelligencia alapon rákkutatással foglalkozó Turbine.AI, vagy a Publishdrive, mely az amerikai elektronikus könyvkereskedelmi piacon mesterséges intelligencia segítségével segíti az e-könyvek publikálását, értékesítését, és a szerzői jogdíjak kifizetését.

Ha szeretnéd megismerni, hogyan kereskednek a profik az online tőzsdén, a Tőzsde napon konkrét tippeket kaphatsz tőlünk, amelyeket azonnal beépíthetsz a kereskedésedbe. A részvétel ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött! (x)

Akiket nem annyira a technológiai világ vonz, azok sok-sok gasztronómiai, kulturális és életviteli innovációval is találkozhatnak az eseményen: tanulhatnak a kiégésről, munkáltatói márkaépítésről, és találkozhatnak a “digitális nomád” életforma képviselőivel, a vegán és mentes életmód üzleti oldalával, vagy akár tájékozódhatnak a nők helyzetéről a munkaerőpiacon.

A hazai piacon aktív nagyvállalatok is bemutatják innovatív, digitális termékeiket és a startup világnak nyújtott szolgáltatásaikat, mint az OTP, az NN biztosító, az SAP Labs, a Morgan Stanley, illetve olyan állami cégek, amelyek feladata a hazai innovációs közeg támogatása, mint a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA), vagy Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.

A helyszínek között pedig nemcsak ezen cégek irodái, de például az A38 hajó is szerepel majd, amit a világ legjobb bárjának választott a Lonely Planet 2012-ben.

A Szilícium-völgyből is érkezik befektető

Számos, az innovációs világban nemzetközileg elismert külföldi vendég életében először érkezik Budapestre a Safary miatt, akikkel, az esemény különleges formátuma miatt, könnyen lehet találkozni és kötetlenül is beszélgetni. Például eljön Tanya Soman, egy globális fókusszal működő, korai stádiumú startupokba befektető cégtől, a 500 startups-tól, a Szilícium-völgyből; Eddie Arrita Kolumbiából, aki a Publicize nevű cég társalapítója, mely a PR világában hoz egy nagy innovációt, vagy Ernest White II, a napfényes Floridából, a Fly Brother nevű televíziós és rádiós utazási műsor alapítója.

A szervezők igyekeznek megkönnyíteni a résztvevők dolgát azzal, hogy 13 tematikus útvonalat kínálnak, hogy mindenki a számára legérdekesebb eseményeket tudja látogatni. A program a www.budapestsafary.com oldalon érhető el és a belépőjegyet is itt lehet megvásárolni az április 19-20-i rendezvénysorozatra.

Mi az a Startup Safary?

Berlinből 2012-ben indult kezdeményezés, melynek célja a startup világ megismertetése a szélesebb közönséggel illetve a piaci szereplők közötti kapcsolatok bővítése. A cégek egy vagy két napra kinyitják kapuikat az érdeklődők előtt, és programokat szerveznek szakmabelieknek, potenciális befektetőknek, álláskeresőknek, pályaválasztás előtt állóknak.

A Startup Safary-t eddig Európa több mint tíz városában rendezték meg Párizstól Athénig. Budapesten az idei már a harmadik kiadása az eseménynek, ami a legnagyobb és legsikeresebb az összes között -  tavaly több, mint 3000 résztvevővel, és a szervezők idén már több, mint 4000 látogatóra számítanak, 30 százalékban külföldről.

„Erre a két napra a teljes belváros egy hatalmas startup-fesztivál helyszínné válik, szinte mindenhonnan a Startup Safary logó köszön majd vissza. Kisebb-nagyobb csoportok róják majd az utcákat, akik mosolyából rögtön látszik majd, hogy Safary-znak. Reggelik, irodatúrák, kötetlen szakmai beszélgetések a startupoknál dolgozó szakemberekkel, képzések, előadások, workshopok és este bulik vezetnek be ebbe, a még sokak által ismeretlen világba. Aki azt keresi, akár új állásajánlattal is hazatérhet, vagy láthatja, merre érdemes képeznie magát, melyek lesznek a jövő keresett szakmái” – mondja az előkészületekről Fekete Zsófia, az esemény operációs vezetője.

Társadalmi felelősségvállalás

A látogatók között lesz 429, többségében informatikai rendszerüzemeltető illetve szoftverfejlesztő szakos középiskolai diák és 41 tanár is, akiket az ország különböző pontjairól (Komlótól Mátészalkáig) hoz el az Infotanár Mentor Program.

„Nagyszerű lehetőség számukra, személyesen megtapasztalni, miként néznek ki a legmodernebb startupok, milyen világba kerülhetnek, ha ügyesek és mi kell ahhoz, hogy versenyképesek legyenek” – mondja Csudutov Csudinka a program önkéntese.

Ezt olvasta már?

A vártnál nagyobb profittal zárhatja 2019-et a Wizz Air »