Ilyen munkahelyekkel könnyebb lenne megtartani a dolgozókat

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A munkakörnyezettel kapcsolatos elvárások világában forradalom zajlik, az élhető munkakörnyezet, az irodai komfort nem túlzó elvárás és nem is luxus. Az Y és Z generáció tagjai pedig különösen érzékenyek erre - írja közleményében a NEXON.

Beteg épület szindróma

Az építészek úgy tartják, hogy az épületek többsége úgynevezett beteg épület (SBS – Sick Building Syndrome). Az odabent keringő levegő kevés és rossz minőségű. Pedig közérzetünket alapvetően határozza meg a hőérzet, mégsincs lehetőség legalább irodánként szabályozni a hőmérsékletet.

A rosszul, gyakran utólag megválasztott árnyékolástechnika miatt a besütő nap is lehet kellemetlen, és hamar fárad el a szem a rossz megvilágítás mellett. A terek gyakran zártak és szűkösek, így a bent tartózkodóknak bezártságérzete van.

A funkcionalitás és a költséghatékonyság azonban győz az ergonómia felett. Ezért kényszerül mégis a munakvállalók többsége ilyen épületekbe.

Forrás: nexon.hu

Milyennek kellene lennie?

Az Év Irodája pályázat egyik célja, hogy minél többeket ösztönözzön magas minőségű irodák kialakítására. A NEXON új, nagyvonalúan emberléptékű Váci úti irodaháza ilyen épület. A 4. helyezett lett a 2017. évi versenyen.

A NEXON élhető épületet akart. Átgondolt terekkel és minőségi megoldásokkal. Olyat, ami a funkcionalitáson túl kényelmes és barátságos is, mert a nívós munkakörnyezet korántsem pazarlás vagy felesleges kényelmi funkció.

Egészséges munkakörnyezet és energiahatékony kialakítás volt a cél. Olyan szolgáltatóközpont, amelynek a munkatársakra, a társadalomra és a környezetre gyakorolt hatását is vizsgálták.

Az új székház a legkorszerűbb hőtechnikai és gépészeti megoldásokkal készült, de az építkezés teljes folyamatában is a cél a LEED Gold minősítés elérése volt. Ez pedig az épület mellett a belső terekre vonatkozóan is előírja a környezettudatos kialakítást.

Forrás: nexon.hu

Nem sok ez egy kicsit?

Ezek természetesen drága megoldások, de az erről való döntés nem volt pénzkérdés. A NEXON csapata egy értékrendi közösség is, mert a minőséget képviseli mindabban amivel foglalkozik.

Az új irodaház pedig egyben befektetés a jövőbe: a céget csaknem harminc éves múltja kötelezi arra, hogy új piaci normákat állítson fel ezen a téren is!

„Székházunkat saját magunknak építettük, így a megvalósulás egészen más lehetett, mint egy bérirodaháznál. Például lehetőségünk volt a munkatársainkat minden őket érintő fázisba bevonni, elmondhatták véleményüket, javaslataikat a saját irodájuk kialakításáról” – mondja Ocskay Szilárd, a NEXON tulajdonos-ügyvezetője.

A legjobb munkáltatók nem bízzák a véletlenre, hogy munkatársaiknak élmény legyen a munkába járás. A NEXON tapasztalatai szerint az igényeknek megfelelően kialakított munkakörnyezet nagy lépés a legtehetségesebb munkatársak bevonzásában és megtartásában.

Ezt olvasta már?

Úgy tűnik, munka nélkül már nincs tanulás »