IT a közbeszerzések fókuszában

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Ebben az évben, januártól augusztusig közel ezer magyarországi közbeszerzésre lehetett pályázni informatikai eszközök és szoftverekkel kapcsolatosan - tudjuk meg a kozbeszerzes-online.hu oldal beszámolójából.

Ez a 2016-os évhez képest duplája, hiszen tavaly januártól augusztusig mindössze ötszáz közbeszerzési felhívásra lehetett ajánlatot tenni.

Jelenleg 50 aktív határidővel rendelkező közbeszerzésre lehet még jelentkezni. A felhívásokra a jelentkezési határidő a legtöbb esetben augusztus vége, szeptember közepe.

Ezek között szerepel: InNOVA hálózati infrastruktúra beszerzése; Microsoft licencek éves verziókövetése, bővítése; Rendszertervezési és minőségbiztosítási szolgáltatások; ASP Központ szolgáltatásmenedzsment rendszerének tervezése; SAP Business One integrált vállalatirányítási rendszer bevezetése, Irat-, folyamatkezelő és feladatnyilvántartó-rendszer bevezetése.

Informatikai eszközökkel és szoftverekkel kapcsolatosan rendszeresen, napi szinten jelennek meg új közbeszerzési felhívások. Ezeknek a határidejét gyakran 2-3 héttel is meghosszabbítják. Ez azt jelenti, hogy az első közbeszerzési hirdetés közzététele után egy második, Korrigendum nevezetű hirdetést is publikálnak, amelyben feltüntetik a határidő hosszabbítást és az egyéb változásokat.

A Közbeszerzési és ellátási főigazgatóság által meghirdetett KGR IKM modul support szolgáltatással kapcsolatos közbeszerzésre szeptember 19-ig lehet leadni az ajánlatot.

A pályázatok böngészésében a kozbeszerzes-online.hu oldal nyújt segítséget. Az oldal adatbázisában megtalálhatóak a hirdetések teljes leírása, a korrigendumok, eljárási eredmények. 15 napos próbaverzióval is szolgál az oldal, mialatt tesztelhető a rendszer működése és annak hasznossága. A kozbeszerzes - online.hu pályázatok begyűjtésévél és kategorizálásával foglalkozik, a pályázati hirdetéseket napi rendszerességgel közvetíti a cég profilok alapján minden egyes felhasználónak e-mailben.

Ezt olvasta már?

Szigorúbb előírásokat fogatott el az EU »