Jól halad a Consequit

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A terveknek megfelelően növekszik a mintegy fél éve piacra lépett Consequit Group, amely az év első három hónapjában 250 millió forintos árbevételt ért el. A társaság közel 700 tanácsadóval, mintegy 7000 szerződést kezel. A Consequit bemutatta a különleges, web-alapú értékesítéstámogatási rendszerét, az EQuatort.

Tavaly novemberben kapta meg a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének engedélyét Kósa Erika új cége, az időközben csoporttá alakult Consequit Group. A társaság mintegy féléves működést követően bizakodó a jövőt illetően, a növekedés a terveknek megfelelően halad.

A cégcsoport mintegy 7000 szerződést kezel – ebből 2500-at Szlovákiában –, amelyek összesített állománydíja 5,1 milliárd forint (ebből 2,4 milliárd Szlovákia). A Consequit Group nettó árbevétele 2013 első három hónapjában elérte a 250 millió forintot. A munkatársak száma mintegy 700 fő, ebből hatszáz újonnan csatlakozott tanácsadó.

A Consequit Group négy entitásból áll, ezek a Consequit Zrt., a Consequit Alkusz Kft., a Consequit s.r.o és a Consequit Jövő Alapítvány. A társaság 18 biztosító partnere termékeit – valamint a Solar Gold aranyszámláját – közvetíti.

A féléves sajtótájékoztatón bemutatták a Consequit különleges, minden webes felületen futtatható értékesítéstámogatási rendszerét, az EQuatort, amely a tanácsadók munkáját egyedülálló termék-összehasonlító programmal segíti. A program a társaság által közvetített, a magyar biztosítási piac vezető szereplői által kínált megtakarítási konstrukciókat hasonlítja össze. Az összehasonlítás figyelembe veszi az ügyfél személyre szabott igényeit, mint a megtakarítás futamideje, a megcélzott megtakarítási összeg, a választott egyéb biztosítási elemek (balesetbiztosítás, kockázati biztosítás) és ezen paraméterek segítségével kalkulálja az egyes konstrukciók éves díját, összehasonlítva a különböző termékeket. A megtakarítási konstrukciók mellett a program az egészségbiztosítási és a haláleseti, rokkantsági kockázatok lefedettségét is ellenőrzi.

A Consequit Group év végére mintegy 800–1000 fős tanácsadói hálózatot és 1,8–2,2 milliárd forint árbevételt tervez. A társaság elnöke megvalósíthatónak tartja a korábban kitűzött célokat. „A terveknek megfelelően növekedik a Consequit Group és bízom benne, hogy ez a lendület megmarad. Legfontosabb célunk most az építkezés, az alapok megszilárdítása, a tanácsadói kör további bővítése, hogy egy transzparens, etikus és harmonikus céget tudjunk működtetni a jövőben is” – mondta el Kósa Erika, a Consequit Group alapító elnöke.

Bővült a Consequit Group Tanácsadó Testülete. Czakó Borbála volt londoni nagykövet, a HBLF elnöke; Unger Anita adótanácsadó, közgazdász; illetve Benkő Vilmos közgazdász, az AMCHAM elnöke mellett dr. Hardy Ilona, a Budapesti Értéktőzsde egyik alapítója és korábbi ügyvezető igazgatója is szakmai tanácsaival támogatja a Consequit Group működését.