Jövőre Prágát ellepik a Harley Davidsonok

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Legalább 70 ezer Harley-Davidson motort és több mint 100 ezer motorost várnak jövőre Prágába, ahol megünneplik az amerikai márka megszületésének 115. évfordulóját - közölte Jaroslav Vavrina, a rendezvény főszervezője szerdán Prágában.

Tömegre számítanak

A Harley-Davidson motorosok újabb világtalálkozójára 2018. július 5-től 8-ig kerül sor. A négynapos akció számára a rendezők a Holesovice városnegyedben fekvő szabadidőparkot bérelték ki. 

A nagyszabású rendezvény keretében a motorosok engedélyt kaptak egy díszfelvonulásra is Prága belvárosában, a szabadidőparkban pedig nagyszabású európai és amerikai motorkerékpár-kiállítást tartanak, amelyen a múlt legendás motorainak százai lesznek megtekinthetőek. A rendezők szerint a veteránok mellett 40 új motorkerékpár-modellt is bemutatnak, amelyeket a legnagyobb gyártók kölcsönöznek az akció idejére.

A fejlesztési miniszter bízik a haszonban

"A nagyszabású nemzetközi akció esélyt ad arra, hogy a világ előtt bemutathassuk Prága és Csehország szépségeit, és a várható gazdasági haszon sem elhanyagolandó" - mondta Karla Slechtová regionális fejlesztési miniszter újságíróknak.

A tárca számításai szerint az államkasszába több mint félmilliárd korona (5,75 milliárd forint) nagyságú összeg folyik majd be. A regionális fejlesztési minisztérium és Prága városa ezért védnökséget vállalt a Harley-Davidson-motorosok prágai világtalálkozója felett.

A motorkerékpárok általában is nagy népszerűségnek örvendenek a csehek körében. Jelenleg mintegy 1,1 millió különböző márkájú motorbicikli van hivatalosan bejegyezve. A Harley-Davidson márkából tavaly 472 darab kelt el, további 359 darabot külföldről hoztak be a motorosok.

Ezt olvasta már?

5000 milliárd közúti és vasúti fejlesztésekre »