Karrierváltás okosan - tippek az újrakezdéshez

| szerző: | olvasási idő: kb. 3 perc

Akár a kiváncsiság, akár a kiégés, akár egy elbocsátás terel minket a karrierváltás gondolata felé, könnyen elbizonytalanodhatunk, ha nem ismerjük fel a személyiségünkhöz és képességeinkhez leginkább passzoló lehetőségeket, valamit ha nem tudjuk kezelni a nehézségeket. Cikksorozatunk 17. részében ezekhez adunk segítséget.

Mit is jelent tulajdonképpen a karrierváltás?

Manapság, az újabb generációk képviselőiként jóval kevesebben tapasztaljuk meg azt, hogy milyen az életünk első munkahelyéről nyugdíjba menni. Az ilyen típusú váltások egyre természetesebbek: könnyedén átmegyünk egy másik céghez, ha jobb fizetést, több előrejutási lehetőséget és/vagy vonzóbb munkakörülményeket és juttatási csomagot biztosítanak.

Tanulj a tőzsdén kereskedni 21 nap alatt! Kérd az INGYENES videóidat még ma! (A kereskedés kockázatos.) (x)

A karrierváltás azonban ennél jóval komplexebb. Ha a jelenlegi szakmánktól teljesen eltérő ágazatban keresnénk álmaink munkáját, az bizony sok változást hoz és követel. Ugyanis onnantól kezdve, hogy megváltoznak a célok és az elvárások, az erőforrásainkat is át kell alakítanunk ennek megfelelően.

Ide tartozik például az új munkakörhöz szükséges képzettség, szaktudás és tapasztalat megszezése, a kapcsolatrendszerünk reformálása, és az is, hogy az új életünk megteremtése érdekében bevállalunk némi pénzügyi ráfordítást (mondjuk a tanfolyamok, nyelvvizsgák költségét). Ha mindezt a meglévő, teljes munkaidős állásunk mellett tervezzük kivitelezni, akár 2-3 évig is eltarthat a célunk elérése (egy saját vállalkozás indítása a nulláról akár még több időt is követelhet).

Akkor miért lett ennyire trendi a karrierváltás, illetve - és ez a fontosabb - miért jó nekünk, ha mégis belevágunk ebbe a kiszámíthatatlan utazásba?

A karrierváltás fénypontjai

Ha úgy érezzük, hogy a jelenlegi munkánkban már semmi örömöt nem lelünk, nincs bennünk tudásvágy, kiváncsiság, nem látunk perspektívát a mostani karrierünkben, akkor valószínűleg csak szenvedünk. 

Forrás: maxpixel

Mert ahhoz, hogy a munka ne csak egy szükséges rossz legyen az életünkben, kellenek célok, motiváció, és az is, hogy megbecsülve érezzük magunkat. Kell, hogy értéke legyen a munkánknak, a saját életünkben és a cég életében is. Csak így tudunk kiteljesedni.

Ha ez nincs meg, lehe,t hogy elsőre rossz helyet választottunk, de ha többszöri munkahelyváltás után is ez a gondolat mardos minket, akkor talán valóban rossz helyen vagyunk: rossz pályán, rossz szerepben. Ha viszont megtaláljuk a nekünk való utat, ami a nehézségei ellenére is örömöt, önbizalmat és erőt ad, akkor kitágul előttünk a világ.

Továbblépni, de merre?

A legelső lépés, hogy átgondoljuk, mi lenne az, amit szenvedélyesen csinálnánk éveken, vagy akár évtizedeken keresztül. Ez lehet egy képességünkből fakadó terv (például ha könnyen teremtünk kapcsolatot és jól megy a szervezés, felcsaphatunk esküvőszervezőnek), de lehet egy szenvedélyünk is (imádunk sütni és jók is vagyunk benne, tehát adja magát a cukrász tanfolyam, amiből később még egy saját cukrászda is lehet).

Ha ez megvan, gondoljunk bele abba is, hogy ha mától elkezdenénk álmaink munkáját, hol lennénk 5 év múlva. Minél nagyobb teret látunk magunk előtt, annál nagyobb lehet a motivációnk. Az irány eldöntését megkönnyítheti az is, ha határozottan kizárjuk, hogy mi az, amivel viszont nem foglalkoznánk.

A sikeres karrierváltáshoz azonban jó nagy adag önismeret kell, amely túlmutat a vágyaink és legjobb képességeink ismereténél. Az új szakmánk kiválasztásához jól jöhet, ha be tudjuk határolni, hogy “kreatív” vagy inkább “végrehajtó” személyiségek vagyunk.

Forrás: pixabay

A kreatív személyiség ismérvei, hogy inkább a szabadságot kedveli a szigorú szabályok helyett; jobban teljesít, ha önállóan kell helytállnia a feladatokban; könnyebben vállal kockázatot és élvezettel nyúl szokatlan megoldásokhoz; szeret több forrásból tájékozódni és inspirálódni, majd a neki tetsző elemeket a saját szájízéhez formálva hasznosítja; valamint az igazi örömöt nem a végeredmény és a pozitív visszajelzés nyújtja neki, hanem maga az alkotási folyamat. Ha magunkra ismertünk, érdemes elgondolkodni a rendezvényszervező, grafikus, designer vagy újságíró pályákon.

A végrehajtókat pedig az jellemzi a leginkább, hogy a hatékony munkához szükségük van előírásokhoz és keretekhez; jobban funkcionálnak csapatban, mint egyedül; illetve nem töri meg őket a monotonitás, sőt, sokszor igénylik is a kiszámíthatóságot és a rutinszerű működést. Ha inkább ebbe a kategóriába soroljuk magunkat, valószínűleg el sem tudnánk képzelni, hogy szabadúszóként vagy rugalmas (értsd: kusza) munkarendben dolgozzunk. Jó választás lehet az IT világ, de akár jogi asszisztensként vagy gyógyszerészként is megállhatjuk a helyünket, érdeklődési körünktől és erősségeinktől függően.

Ne kövessük el ugyanazokat a hibákat!

Érdemes azonban azzal is tisztában lenni, hogy mikor és miért veszítettük el a hitünket az előző (vagy jelenlegi) szakmánkkal kapcsolatban. Ha visszatekintve azt látjuk, hogy meggondolatlanul ugrottunk bele egy olyan lehetőségbe, amelyről szinte semmit sem tudtunk, legközelebb tervezzük meg és gondoljuk át jobban a döntéseinket!

Forrás: pixabay

Ha úgy véljük, hogy annak ellenére vállaltunk el valamit, hogy tudtuk, semmi keresni valónk sincs a szakmában, a következő alkalommal legyenek határozottabb elképzeléseink és kikötéseink maunkkal és a jövőnkkel szemben!

Ha úgy gondoljuk, hogy akár azonnal visszamennénk a korábbi életünkbe, csak épp az volt a gond, hogy minden mást a munkánk alá rendeltünk, állítsunk fel alapszabályokat és kereteket a munkaidőnkkel és a munka-magánélet egyensúly fenntartásával kapcsolatban! Ezzel akár meg is előzhetünk egy (újabb) kiégést.

Ha pedig úgy látjuk, hogy mi rontottunk el valamit annyira, hogy az ígéretes lehetőség kicsúszott a kezeink közül, próbáljunk meg nem a kudarcainkra, hanem az addig elért sikereinkre koncentrálni, és ezeket kamatoztatni az újabb álmunk megvalósításánál!

Cikksorozatunk következő részében a munkával kapcsolatos tévhiteket romboljuk le. Addig is sikeres álláskeresést és örömteli munkát kívánunk mindenkinek!

Olvasd el a sorozat korábbi cikkeit is!

Új állás után keresgélünk? Ezekre figyeljünk!

Egy jó önéletrajzzal borítékolható a siker

Mennyi pénzt kérjünk a munkánkért?

Egy jó motivációs levéllel megfoghatjuk álmaink állását

Hozzuk ki magunkból a maximumot az állásinterjú során!

Fura kérdésre fura válasz - abszurd helyzetek az állásinterjún

Rosszul sikerült az állásinterjú? Ne csüggedjünk!

Minden kezdet nehéz - tippek az új munkahelyünkhöz

Mi kell ahhoz, hogy megkapjuk álmaink állását?

Elismerésre, jó fizetésre és közeli munkahelyre vágyunk

Megszoksz vagy megszöksz - jelek, hogy ideje munkahelyet váltani

Könnymentes búcsú a múltunktól - hogyan mondjuk fel?

Kirúgtak, hogyan tovább? - Túlélő tippek a nehéz helyzetre

Otthoni munkavégzés - lehetőség vagy csapda?

Hogyan legyünk igazán hatékonyak? Mutatjuk a tippeket

Segítség, bedarál a munkám! - tippek kiégés ellen

Ezt olvasta már?

Kevesebb a fizetés, de több a jutalom »

4IG 860 (2,99 ) AKKO Invest 448 (-0,44 ) ANY 1355 (-0,37 ) APPENINN 401 (0,12 ) BIF 310 (0,98 ) CIGPANNONIA 216 (-2,05 ) CSEPEL 540 (1,12 ) CyBERG 1640 (2,50 ) Duna House A 3780 (0,53 ) ESTMEDIA 137 (-3,52 ) FUTURAQUA 102 (-0,97 ) GSPARK 4710 (1,73 ) KPACK 17000 (-4,49 ) MOL 3078 (1,92 ) MTELEKOM 441 (0,11 ) NORDTELEKOM 43 (-0,23 ) NUTEX 31 (1,32 ) OPUS 319 (5,77 ) OTP 13830 (-0,07 ) OTT1 249 (-1,39 ) RABA 1095 (-0,90 ) RICHTER 5685 (1,88 ) SET Group 106 (3,52 ) TAKAREK 558 (-1,76 ) WABERERS 1300 (0,39 ) ZWACK 17450 (0,87 )