Kiterjeszti oktatási hálózatát az OTP

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Magyarország határain kívül Romániában nyitotta meg első pénzügyi oktatási központját, az OK Centert az OTP Bank a romániai alapítványán keresztül.

Tudásexport

A csütörtöki hivatalos megnyitón Csányi Sándor, az OTP Csoport vezérigazgatója elmondta: azzal a reménnyel indítják útnak ezt a képzési programot, hogy hozzájárul a romániaiak és a térségben élő más állampolgárok pénzügyi tudatosságának fejlődéséhez. Hozzátette, hogy Magyarországon az elmúlt évtizedekben több száz ezer diákot képeztek ki, ezt a felhalmozott tudást akarják most exportálni Romániába.

Vizi E. Szilveszter, az OTP Fáy András Alapítvány elnöke azt hangsúlyozta, hogy az oktatásba való befektetés sokszorosan megtérül. Kiemelte: nagy hiány tapasztalható a pénzügyi oktatás területén, és az alapítvány esélyt akar adni a fiatal nemzedékeknek, hogy megértsék a pénzügyi szolgáltatások lényegét.

Felnőtteket és fiatalokat is képeznek

A 600 ezer eurós beruházás nyomán létrejött 1200 négyzetméter felületű központban fiatalokat és felnőtteket egyaránt képeznek. Diósi László, az OTP Bank Románia vezérigazgatója elmondta: a központban a képzések 30-40 százaléka szól diákoknak, a többi része vállalkozóknak és befektetőknek.

A működtető várakozásai szerint a következő évben 10 ezer vendéget fogadnak majd a Bukarest belvárosában található létesítményben. Az OTP Bank 2014-ben indította el úttörőként pénzügyi nevelési programját Romániában, a központ e tevékenységet hivatott erősíteni.

A képzési modulokat az OTP Fáy András Alapítvány magyarországi szakemberei fejlesztették ki, ezeket Romániában az Oktatáshoz való jog Alapítvány trénerei alkalmazzák. A romániai alapítvány ingyenes pénzügyi, gazdasági és vezetői képzéseket tart 10 és 18 év közötti diákoknak, az elmúlt három évben az ország 55 iskolájából 3500 diák vett részt ezeken a programokon.

Ezt olvasta már?

19 százalékkal csökkent a román export »