A kriptovaluták üstököse

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az ethereum (ETH) egységenkénti ára újra 200 dollár fölé kúszott - írta a Business Insider. Az 5,29 százalékos emelkedés ismét eloszlatta a kételyeket, ami arra utal, hogy végetérhet a bitcoin küzdelme.

Esély az önállósodásra

Az ETH kóddal illetett ethereum nevű kriptovaluta a bitcoin egyik alternatívája (tehát altcoin). Sokan bitcoin 2.0-nak is nevezik, a jövő pénzének tartják. Önálló dollárárfolyama viszont még nincs, csak bitcoinnal lehet hozzájutni, és visszaváltani is csak ebbe tudják. Augusztus elsején azonban kiderül, lehet-e belőle önálló valuta.

Nagy zuhanások egy hónap alatt

A keddi emelkedés már a második nagy mértékű erősödés volt az egyébként ingatag kriptovaluta történetében. A Business Insider szerint a június 13-ai 395 dolláros árfolyamról - alig több mint egy hónap alatt - 65 százalékkal visszaesett az értéke. Emellett az elmúlt hétvége során 25 százalékos esést produkált, így - érthető módon - kételyt ébresztett a kereskedőkben.

Buy Bitcoin at CEX.IO

Kész hullámvasút

A befektetőknek ráadásul egy igen erőteljes megingást is le kellett nyelniük: az ethereum értéke pár perc alatt 295 dollárról 10 centre zuhant, majd hamar vissza is állt az árfolyam. Az ethereumot viszont jelenleg még mindig a kriptovaluta-univerzum üstökösének tartják: míg az év elején még csak a piac 5 százalékát jelentette, június 22-ig ezt meghatszorozta, tehát 30 százalékot ért el. 

Születőben az új éter?

Az ethereum altcoin grafikai jele egyébként egy közeledő cápára emlékeztet, a neve pedig arra utal, hogy a jövőben ez is éppúgy betölti majd a teret, mint az éter. Ha így folytatja, még sikerülhet is neki, mert ebben az évben már összesen 2100 százalékot növekedett.

ETHUSD chart (február-július) forrás: worldcoinindex

Ezt olvasta már?

Idei mélypontjára gyengült a forint »