-->

Dollárbilliókat érhet nemsokára a Bitcoin piaca

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A milliárdos befektető legenda Michael Novogratz szerint a kriptovaluták piaca 2022-re ötbillió dollárt fog érni.

Kripto-optimizmus

Novogratz már korábban is optimista nézeteket vallott a jelenleg 100 milliárd dolláros piacról, ahol a Bitcoin és az Etherum a két vezető valuta, sőt állítólag a vagyona 10 százalékát is ezen piacon fektette be.

A Bitcoin és társai néhány év alatt váltak világszintű jelenséggé, mivel a felhasználók, kereskedők és befektetők többsége számára hatékony vagyonfelhalmozási eszközöknek és biztonságos menedékeszközöknek bizonyultak.

Az Ethereum például decentralizált autonóm szervezetek (DAO) és decentralizált alkalmazások (DApps) infrastruktúráját biztosítja, egy közvetítőmentes alkalmazáshálózatot létrehozva. Az Ethereum Classic viszont inkább hasonlít a Bitcoinhoz abban az értelemben, hogy fix és deflációs monetáris ellátottsággal rendelkezik.

„Még csak most indul a szárnyalás”

Novogratz szerint, ha a Nasdaq példájából indulunk ki, akkor nem igazán tudunk olyan okot mondani, ami miatt ne jönne össze 5 éven belül az több trilliárdos érték.

„A Nasdaq 1999-ben már 5,4 trilliárdot ért, miért ne jönne össze ez a kriptovalutáknak is? Annyi emberi tőke és valódi pénz áramlik ide, és még csak most indul a szárnyalás” – mondta Novogratz.

A Bloombergnek nyilatkozva azonban hangsúlyozta, hogy elengedhetetlen a szilárd szabályozási struktúra, ahhoz, hogy a kriptovaluták piaca meghatározó pénzpiac legyen. A keleti piacokon, például Japánban, Kínában vagy épp Dél-Koreában már létezik alapos, gyakorlatias és hatékony szabályozási keret, ami a befektetők számára még vonzóbbá teszi a kriptovalutákat.

„A legtöbb kripto végül semmit sem fog érni”

Természetesen a kriptovaluták piaca, és maguknak a valutáknak a nagy része is még a fejlődés korai szakaszánál jár csak. Ari Paul, a Chicagói Egyetem portfóliómenedzsere szerint a legtöbb most létező kriptovaluta értéke vissza fog zuhanni, míg több nagyobb valutának, mint a Bitcoin, az Ethereum, a Litecoin vagy az Etherum Classic sikerülni fog a túlélés.

„A legtöbb kripto, a vállalatokhoz hasonlóan végül semmit sem fog érni. Ezt hívják versenynek. Venni és tartani stratégia, nem biztonság” – mondja Paul.

Vagy, ahogy a kockázatitőke-befektető Naval Ravikant sokat idézett mondata szól korábbról: „A Bitcoin, ahhoz, hogy az elsődleges vagyonfelhalmozási eszköz legyen, csak egyetlen dolgot kell tudjon…túlélni.”

Ezt olvasta már?

Kritikus ellenállását közelítette meg a BUX »