Egyre hatalmasabbak a kriptovaluták

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az egyik kriptovaluta akkora emelkedést élt meg a héten, hogy a negyedik legnagyobb virtuális devizává nőtte ki magát, ezzel pedig még lejjebb taszította a rangsorban a korábban a dobogóról épphogy lemaradó Litecoin-t.

A Ripple nevű kriptovaluta értéke hétfő és péntek között több mint 2 és félszeresére nőtt, ezzel pedig lekörözte a korábbi negyedik legnagyobb virtuális devizát. A Ripple piaci részesedése jelenleg a 19 milliárd dollárhoz közeledik - írja a Business Insider.

A Ripple ugyanazt a blockchain technológiát használja, mint a Bitcoin vagy az Ethereum. A Ripple-t a határon átnyúló bankközi tranzakciók zökkenőmentes, real-time lebonyolítására hozták létre, a célt pedig egy valós idejű elszámolási és valutaváltó rendszerrel érték el.

A boom nagyjából egybeesett a bitcoin és más kisebb kriptovaluták erőteljes növekedésével, amelyek a bitcoin határidős jegyzésének vasárnapi indítása után is megtartották nyerő szériájukat.

“Azt gondolom, ez annak köszönhető, hogy a piac elkezdte megérteni, hogy mire képesek a digitális eszközök” - mondta Brad Garlinghouse, a Ripple ügyvezető igazgatója szerdán a Business Insider-nek.

A Ripple Tranzakciós Protocolt (RTXP) megalkotó vállalatot Chris Larsen és Jed McCaleb alapította 5 évvel ezelőtt San Francisco-ban. Az OpenCoin-t később Ripple Labs-ra keresztelték, mai nevét - a Ripple-t - pedig 2015-ben vette fel a cég. Ugyanúgy, ahogy a Bitcoin-nak a BTC, az Ethereum-nak pedig az ETH, természetesen a Ripple-nek is van saját kriptovalutája, amelynek jelölése az XRP.

“Érthető, hogy az egész világ izgatottan, s talán kételkedve figyeli a kriptovaluták teljesítményét és a bennük rejlő lehetőségeket, de azt gondolom, az XRP egyedülálló helyzetben van, így képes lesz beváltani a hozzá fűzött reményeket” - emelte ki Garlinghouse.

A coinmarketcap.com szerint a Litecoin - amelyet sikerült leköröznie a Ripple-nek - most már csak az ötödik legnagyobb befolyással bíró kriptovaluta. Ezen a héten több mint 120 százalékot erősödött.

Ezt olvasta már?

Erősödött a forint ma reggel »