-->

Három számjegyű hozam is lehet a Bitcoin piacán

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Rövid távon megvan a kriptolufi veszélye, de hosszú távon hatalmas a potenciál, állítja Ronnie Moas.

Jön a korrekció, de marad a hype?

Ronnie Moas, aki az elmúlt 13 évben több, mint 900 részvénnyel foglalkozott egyszemélyes cége, a Standpoint Research befektetési tanácsadójaként, most a kriptovalutákra öszpontosít, számolt be szerdán a Bloomberg.

Szerdán, miután bejelentette, hogy vásárolt „némi” Litecoint, Bitcoint és Etherumot, azt is megírta, hogy véleménye szerint a bitcoin értéke 5000 dollára fog nőni jövőre, és 25-50 ezer dollár körüli értéket ér majd el a következő évtizedben.

Kijelentése újabb bizonyítéka a hype-nak a kriptovaluták körül, melyeket már olyan tőkebefektetők is elkezdtek komolyan venni, akik korábban nem foglalkoztak ilyesmivel, persze azok a Bitcoin őrültek mellett, akik már eddig is látták a hosszú távú lehetőséget a piacban, még úgy is, hogy az elmúlt időszak ralija után valószínű, hogy nemsokára korrekció jöhet.

„A világon csupán 21 millió bitcoin van forgalomban, és mindenki ezért a 21 millióért fog csatázni” - írta Moas arra az algoritmusra utalva, mely korlátozza a létrehozható bitcoin mennyiséget.

„Alig van kétségem afelől, hogy mind annak a pénznek, ami most készpénzben, részvényekben, kötvényekben vagy aranyban van a világon, egy százaléka a kriptovaluták piacán fog kikötni” - osztotta meg ügyfeleivel Moas.

Laza duplázás

A Bitcoin idén már több mint duplájára nőtt, 3000 dollárra, mely teljesítmény leginkább a kriptovaluták globális elfogadottságával van párhuzamban. Egyre több intézményi befektető támogatja a blockchain technológiát, és a második legnagyobb digitális pénznem, az ether, elkezdett népszerűvé válni a technológiai startupok közösségi finanszírozásánál.

blockchain technológia tranzakciók lebonyolítását és nyomon követését teszi lehetővé egy decentralizált, elosztott elszámolórendszeren keresztül. A rendszer a résztvevők összes addigi ellenőrzött tranzakcióját és azok minden részletét tárolja olyan módon, hogy azokat visszamenőleg nem lehet módosítani. Ez egy újfajta, magas szintű bizalmat biztosító rendszer, amely a közvetítő (például bank) helyett a tömegek együttműködésére épül.

A Bitcoin jelenleg 2500 dollár körülre csúszott vissza a júniusi 3000-es csúcsról. Ennek oka egyrészt a túl gyors növekedés, másrészt pedig az volt, hogy a kriptovaluták nem tudtak elég gyorsan elég széles elfogadást elérni.

Moas elmondása szerint, csak kissé fél attól, hogy rövidtávon kipukkadhat a kriptolufi, mert hosszú távon szerinte akkora potenciál van a piacban, hogy a három számjegyű nyereség sem kizárható.

Ezt olvasta már?

A kriptovaluta kereskedésben is segít a mesterséges intelligencia »