-->

Hullámvasútra ült a Bitcoin

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Három százalék körüli erősödést jelzett csütörtökön délelőtt a bitcoin digitális virtuális deviza árfolyama, miután szerdán először történelmi csúcsra emelkedett, majd onnan látványosan gyengült.

Csütörtökön röviddel 10 óra után a luxembourgi székhelyű tőzsdei platformon, a Bitstampon a bitcoin árfolyam 10 228 dollár volt. A szerdán a bitcoin 11 395 dolláros rekordszintig erősödött, majd innen 9250 dollárig zuhant.

1000 százalék

A bitcoin értéke csaknem ezer százalékkal nőtt az év eleje óta. A virtuális deviza ezzel a legnagyobb nyereséget produkálta minden más tőzsdei termékhez képest, miután rohamosan bővül a pénzpiaci forgalma.

A bitcoin szárnyalásához az elmúlt hónapokban nagyban hozzájárult a derivatívák (származtatott tőzsdei termékek) legnagyobb tőzsdéjét működtető Chicago Mercantile Exchange-nek (CME Group) az a bejelentése, hogy beindítja a bitcoin határidős jegyzését. A cég korábban azt közölte, hogy erre az év végéig kerül sor, de azóta sem állt elő konkrét dátummal.

A bitcoin árfolyamát erősítette pár hete az okostelefonokat kártyaelfogadó terminállá alakító megoldás gyártójának, a Square amerikai fizetési szolgáltatónak az a bejelentése is, hogy lehetővé tette ügyfeleinek bitcoin adását és vételét a Cash applikáción keresztül.

A The Wall Street Journal pedig arról számolt be szerdán, hogy a Nasdaq tőzsdeüzemeltető 2018 első felében tervezi bevezetni a bitcoin határidős jegyzését.

10 ezer dollárig repült a bitcoin szerdán
Minden korábbinál magasabbra, 10 ezer dollár fölé emelkedett a bitcoin digitális virtuális deviza árfolyama szerdán a virtuális valutákat követő Coindesk weboldal adatai szerint - jelentette Szingapúrból a Reuters hírügynökség. A luxembourgi székhelyű tőzsdei platformon, a Bitstampon az árfolyam még ennél is magasabbra, 10,069.12 dollárra emelkedett.

Ezt olvasta már?

A vártnál jelentősebben gyengülhet Ázsia gazdasága »