-->

Kriptovaluták felértékelődése

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Michael Novogratz, befektető és a sokmilliárd dolláros befektetési vállalkozás - a Fortress - korábbi menedzsere azt nyilatkozta, hogy a kriptovaluta piac 2022-re 5 trillió dolláros értéket fog képviselni - írja a coinbroker.hu.

Az elmúlt két év során a vezető kriptovalutákkal - a Bitcoinnal és az Ethereummal - kapcsolatos optimizmusát fejezte ki. Továbbá felfedte azt is, hogy vagyonának 10 százalékát - ami több százmillió dollárt jelent - különböző kriptovalutákba fektette, mint például Bitcoin, Ethereum vagy Litecoin.

Michael Novogratz szerint a Bitcoin decentralizált és átlátható jellegének köszönhetően néhány év alatt globális jelenséggé vált, mindez termékeny értékhordozóvá és egyben biztonságos eszközzé tette a felhasználók, kereskedők és befektetők túlnyomó többsége számára.

Ez a kijelentés elég erős, de az biztos, hogy ebbe az irányba megy a kriptovilág, az Y generáció és a digitálisan érett társadalmi rétegek - kommentálja a CoinBroker.hu.

Egyéb sikeres kriptovaluták, mint az Ethereum, a Litecoin és az Ethereum Classic egyedi stratégiákkal, filozófiával, pénzügyi politikával és célokkal hívták fel magukra az egyéni és intézményi befektetők figyelmét.

Novogratz elmagyarázza, hogy a Blockchain hálózatnak és a kriptovagyon sokféleségének, illetve a beáramló hatalmas mennyiségű humán tőkének és valódi pénznek köszönhetően, nincs indoka annak, hogy 5 éven belül a kriptovaluta piac miért ne érhetne 5 trillió dollárt.

Ahhoz, hogy a kriptovaluta piac jelentős pénzügyi piaccá fejlődhessen, elengedhetetlen egy stabil szabályozó rendszer kialakítása - hangsúlyozta Michael Novogratz egy Bloomberg interjúban.

A tengerentúli piacok, mint Japán, Kína, Dél-Korea, Ausztrália, a Fülöp-szigetek, Szingapúr és Hong Kong más további országokkal egyetemben már szabályozták a kriptovaluták piacát, hogy ezáltal hatékonyan szabályozott keretek között bevonzzák a nagyközönséget, remélhetőleg Magyarországon is mielőbb előrelépésről tudunk beszámolni ezen a területen is.

A kriptovaluta piac és a kriptovaluták nagy többsége nyilvánvalóan még mindig a fejlődés korai fázisában van. A legtöbb létező - jelenleg 841  - kriptovaluta valószínűleg hanyatlásnak indul, míg jó néhány főbb kriptovaluta, mint a Bitcoin, az Ethereum, a Litecoin és az Ethereum Classic túlélnek.

A legtöbb kriptovaluta, akárcsak a legtöbb vállalkozás végül elértéktelenedik. Ez a verseny velejárója. 

„A Bitcoin akkor tudja megtartani vezető szerepét, ha széles körben elfogadott világméretű kereskedelmi valutává válik, de az elsődleges kriptovaluta cím elnyeréséért az Ethereum is versenybe fog szállni, amihez minden adottsággal rendelkezik is. A Bitcoin-nal szemben sokkal több mögöttes értéke van. Szolgáltatást nyújt okosszerződéseken keresztül, ráadásul fejlesztési környezetet is biztosít, ami jóval több mint amit a Bitcoin nyújtani tud a jövőben” - nyilatkozta Pataki Gábor, CoinBroker.hu alapítója.

Ezt olvasta már?

A kriptovaluta kereskedésben is segít a mesterséges intelligencia »