-->

Mi lesz veled bitcoin?

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Ezer dollár vagy 30 ezer dollár is lehet a vége. Mutatjuk, mit mondanak a szakértők.

30 ezer

A kriptovaluta volatilitása miatt nagyon eltérő vélemények vannak arról, mit várhatunk a bitcointól. Vannak például, akik szerint a még mindig a növekedésre van ítélve, és akár a 30 ezer dolláros értéket is elérheti. Egyikük Marshall Taplits az NYNJA vezérigazgatója.

„A spekulációk mindig nehézzé teszik a dolgot, de a bitcoin trendje egyértelműen emelkedő. Minden alkalommal, amikor korrekció van a kriptovaluta piacán, azon fennakad a média, pedig aki a kezdetektől követi a bitcoin útját, tudja, hogy a 30 ezer dolláros árfolyamra érdemesebb fogadni” - mondja Taplits.

Ha szeretnéd megismerni, hogyan kereskednek a profik az online tőzsdén, a Tőzsde napon konkrét tippeket kaphatsz tőlünk, amelyeket azonnal beépíthetsz a kereskedésedbe. A részvétel ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött! (x)

Daniel Worsley a LocalCoinSwap vezérigazgatója a Forbes-nak azt nyilatkozta, hogy szerinte a bitcoin kivételesen harcedzett eszköz, hiszen komoly ellenfeleknek és összehangolt támadásoknak is többször ellen tudott már állni. Szerinte is 20 ezer dollár fölé kerül még idén a virtuális pénz, Ehhez pedig leginkább csak annyi kell, hogy a negatív médiavisszhang kissé alábbhagyjon.

1 ezer

Többek véleményes szerint viszont a bitcoin csupán egy átmeneti mánia, aminek nemsokára vége szakad a régi jól ismert módon: csökkenő kereslet a növekvő kínálat mellett. Amikor csúcsra járatódik a két tényező összeállása, a kriptovaluta visszazuhan ezer dollár környékére.

És hogy mi ölhetné meg leggyorsabban a felhajtást a bitcoin körül? Például, ha kiderülne valamilyen nagyobb csalás, már akár egy másik kriptovalutával kapcsolatban is. Esetleg a könnyű pénz időszakának vége, ami magasabbra lökné a kamatlábakat, és a bitcoin buborékja ettől összeomolhatna. De addig is a volatilitás tovább folytatódik.

Dimitris Ioannides befektetési menedzser szerint nehéz bármit jósolni. A bitcoinra még sok nagy csata vár, amiket főleg a jegybankokkal és kormányokkal kell megvívnia, egy dolog azonban biztosnak tűnik: a volatilitás végig maradni fog.

Ezt olvasta már?

Gyengült a forint reggelre »