Tavasszal érkezik a friss kriptovaluta

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Közgazdász, mérnök, a NASA egyik szakértője, az Apollo 11 űrkutatási program vezető munkatársa áll annak a fejlesztő csapatnak az élén, amely március elején piacra készül dobni az első közép-kelet-európai blockchain alapú kriptovalutát, a Koronát - tájékoztattak közleményben a fejlesztők.

A csíkszeredai származású Bustya Attila, a drónok segítségével zajló monitorizálás és a katonai technológia terén tevékenykedő Spider Drone Security cég társalapítója és vezetője áll annak a fejlesztőcsapatnak az élén, amely arra készül, hogy piacra dobja az első kárpát-medencei kriptovalutát, a Koronát.

A Spider Drone Security eddigi fejlesztői sikere az is, hogy a Google top 100 leginnovatívabb startupja között szerepelt.

Ezentúl a szakember tölti be a Swiss Message Bank nevű üzenettárolási és -továbbítási cég műszaki igazgatói tisztségét is. Az elsődleges kibocsátásra (Initial Coin Offering) a tervek szerint 2018. márciusában Svájcban kerül sor.

Applikációval együtt

„Terveink szerint a Korona elsődleges vonzerejét elsősorban az jelentheti, hogy reális applikációkba kívánjuk ültetni a kriptovalutával való vásárlást” – mondta korábban a Világgazdaságnak Bustya.

„Tehát a Korona műszaki fejlesztésével párhuzamosan igyekszünk kialakítani a leendő felhasználói kört, piacot is. Mindezt ahhoz képest, hogy a jelenlegi kriptovaluták 90 százaléka semmiféle reális tranzakcióra nem alkalmas, szinte kizárólag teorikus pénzügyi eszközök” – tette hozzá a szakember.

A mérnök-közgazdász végzettségű Bustya 2009 óta követi a kriptovaluták fejlődésének folyamatát, az árképzést, „bányászott” is, spekulatív szinten ma is tranzakciókat hajt végre.

Hol lesz használható?

A Korona fejlesztőinek állítása szerint több rangos nemzetközi, köztük Magyarországon is jól ismert szolgáltató cégekkel folytatnak ígéretes tárgyalásokat a kérdéskörben, a Tiltott Csíki Sör tulajdonosa-ügyvezetője, Lénárd András már korábban megerősítette: Koronával is fizethetnek majd azok, akik házhoz szállítással rendelnek sört.

A Korona teljesen zárt körű fejlesztés eredménye lesz, noha a részletek egyelőre titkosak, információk szerint elsősorban a skálázhatóság és az „okos szerződés” tekintetében szólhat nagyot a Korona.

A szándékok szerint az új kriptovaluta egészen nagymértékű tranzakciókig lesz skálázható, már a kezdetektől jóval nagyobb tranzakciós számra lesz képes, mint a bitcoin, a költségek pedig jóval alacsonyabbak lesznek. Az okos szerződéseket ugyanakkor arra optimalizálják, hogy teljes biztonsággal lehessen végrehajtani a különböző , - elsősorban a fogyasztók által elérhető termékek/szolgáltatások megvásárlását, valamint a business to business alapú tranzakciókat is.

Kik dolgoznak a Koronán?

Bustya Attila legfontosabb munkatársának Lőrincz István számít, a mérnöki integrált termékfejlesztés, az asztrodinamika, az űrkutatási programok dizájnja, illetve a bolygóközi űrmissziók szakterületeinek elismert előadója. Az ugyancsak székelyföldi származású szakember több alkalommal közreműködött számos űrkutatási intézménnyel rakéta- és műholdrendszerek fejlesztésében, amiknek egy részét saját vállalkozásai értékesítenek.

Többek között az alacsony föld körüli pályán keringő NATO-rakétarendszerek fejlesztésében, illetve a NASA jelenleg is fejlesztés alatt álló bolygóközi plazmarakéta-programjában is részt vett.

Lapunk úgy tudja, hogy a Korona piaci bevezetésének másik fontos közreműködője az amerikai Jean-Marc Stiegemeier, a Wall Street, illetve a pénzügyi szolgáltatások világában jól ismert szakember.

Ezt olvasta már?

Új technológiákkal és üzletmenettel fut a Duna House »