2019. április 15. 18:31 | forrás: Alapblog

Az antibiotikum biznisz

Forrás: assets.publishing.service.gov.uk „Világszerte évente 700 ezer ember (ebből 25 ezer EU-s állampolgár) hal meg antimikrobiális rezisztencia (AMR), azaz antibiotikumoknak és más gyógyszereknek ellenálló baktériumok, paraziták, vírusok és...

Forrás: assets.publishing.service.gov.uk

„Világszerte évente 700 ezer ember (ebből 25 ezer EU-s állampolgár) hal meg antimikrobiális rezisztencia (AMR), azaz antibiotikumoknak és más gyógyszereknek ellenálló baktériumok, paraziták, vírusok és gombák okozta megbetegedések miatt. A szakértők attól tartanak, hogy 2050-re többen halnak meg ilyen szuperkórokozók miatt, mint rákban.” -írja az Európai Parlament hírportálja.

Az antimikrobiális rezisztencia általában az antibiotikumok tartós, helytelen és túlhasználata miatt alakul ki. Egyik nagy probléma, hogy gyakran a vírusfertőzéseket is helytelenül, antibiotikummal próbálják kezelni. A fel nem használt és nem megfelelően megsemmisített gyógyszerek bekerülhetnek a talajvízbe. Másik gyakori probléma, hogy az állattartók feleslegesen, megelőzésként alkalmaznak antibiotikumos kezelést, így a rezisztens kórokozó táplálékláncon keresztül is átkerülhet az emberekbe.

 

Forrás: www.cdc.gov

 

Tovább az eredeti cikkre
Tovább a blogra

Hirdetés
Hirdetés
Brexit

A brit költségvetési hivatal szerint recesszióba kerülhet a brit gazdaság.

A brit bankrendszer elviselné a rendezetlen kilépést.

Lakáshitel-kalkulátor
Piaci hírek

Jó a hangulat Európában

Erősödéssel indult a kereskedés pénteken Nyugat-Európában.

Mínuszok uralkodnak Európában

Csökkenéssel indult a kereskedés a vezető nyugat-európai értéktőzsdéken...

A kivárás mellett döntöttek a befektetők

Vegyesen kezdték a napot a vezető európai értéktőzsdék szerdán.