2019. augusztus 20. 10:00 | forrás: Alapblog

Gyorsuló ütemben nőnek a befektetések megújuló energia tárolására

Gyorsuló ütemben nőnek a befektetések a megújuló forrásokból származó energia tárolására, annak is köszönhetően, hogy csak 2015 óta 40%-kal esett az ehhez szükséges szuperakkumulátoroknak az...

Gyorsuló ütemben nőnek a befektetések a megújuló forrásokból származó energia tárolására, annak is köszönhetően, hogy csak 2015 óta 40%-kal esett az ehhez szükséges szuperakkumulátoroknak az ára és a hatékonyságuk is nő. Például a Tesla Megapack néven olyan ipari méretű aksitelepet tud létrehozni, ami képes 6 órán keresztül energiával ellátni az összes San Francisco-i lakást. Egyelőre az így tárolt energia persze marginális az összes felhasznált energiához képest, de a következő években, főleg ha az energiatárolás tovább olcsóbbodik, sokszorozódhatnak a beruházások, elérve globálisan az évi 70 milliárd dollárt, lehetővé téve pl. azt, hogy Skóciában, ahol több szélenergiát tudnak megtermelni, mint amennyit elfogyasztanak, a fölösleg ne vesszen kárba. A ScottishPower már el is adta az utolsó, fosszilis tüzelőanyaggal működő erőművét.

“In the U.K., ScottishPower is spending $7.2 billion on renewable energy, grid upgrades and battery storage between 2018 and 2022. The utility owns Scotland’s largest electricity network and operates in Europe’s windiest region, and generates all its power from renewable sources after selling its last fossil fuel assets in January.”

Forrás: Vakmajom a Facebookon

Tovább az eredeti cikkre
Tovább a blogra

Hirdetés
Hirdetés
Brexit

2021-től a kemény Brexitre van a legnagyobb esély.

Az átmeneti időszak túl rövid lesz a szabadkereskedelmi megállapodásoz.

Lakáshitel-kalkulátor
Piaci hírek

Jó a hangulat Európában

Erősödéssel indult a kereskedés pénteken Nyugat-Európában.

Mínuszok uralkodnak Európában

Csökkenéssel indult a kereskedés a vezető nyugat-európai értéktőzsdéken...

A kivárás mellett döntöttek a befektetők

Vegyesen kezdték a napot a vezető európai értéktőzsdék szerdán.