2018. január 13. 09:00 | forrás: Alapblog

Hétvégi cikkajánló

Piac, pszichológia, chipgyártók és vagyoni egyenlőtlenség az e heti ajánlónkban. Jó szórakozást! Tíz torzítás, ami 2018-ban is jelentkezik majd a befektetések területén. „Diverzifikációtól balféknek fogjuk...

Piac, pszichológia, chipgyártók és vagyoni egyenlőtlenség az e heti ajánlónkban. Jó szórakozást!

Tíz torzítás, ami 2018-ban is jelentkezik majd a befektetések területén. „Diverzifikációtól balféknek fogjuk érezni magunkat. Minden hosszú távú befektetési stratégia az ostobaság látszatát keltheti rövid távon.”

Igazából nem onnan tudni, hogy kriptodeviza-buborék van, hogy mennyibe kerül a Bitcoin. Hanem onnan, hogy mi történik azokkal a cégekkel, amelyek bejelentik, hogy kriptodevizával fognak foglalkozni.

Mi történt a chipgyártó iparágban, hogy most mindenki a chipek feltörhetőségéről beszél? „A processzorgyártók teljesítményt akartak, nem biztonságot.”

Viselkedési és narratív közgazdaságtan. „Nem mindenki érti a narratívákat, különösen a közgazdászok vannak ezzel bajban. „És még egy kis pszichológia: valóban különböznek a gumimacik ízei vagy csak a színük kavar minket össze? Segítség: a zöld Haribo nem almás és nem is dinnyés, hanem epres.

Egy ritka cikk, amely egyszerre támadja és védi a vagyoni egyenlőtlenséget. „Sokat javíthatnánk: egy gazdag család az összes gyerekének gondját viseli, nem csak azokét, akiknek a piac által jutalmazott képességei vannak.”

Tovább az eredeti cikkre
Tovább a blogra

Hirdetés
Hirdetés
Brexit

A brit kormány várakozása szerint októberre meglesz a teljes körű...

A brit kormány "korlátozott ideig" még tartaná magát az Európai Unió...

Lakáshitel-kalkulátor
Piaci hírek

Jó a hangulat Európában

Erősödéssel indult a kereskedés pénteken Nyugat-Európában.

Mínuszok uralkodnak Európában

Csökkenéssel indult a kereskedés a vezető nyugat-európai értéktőzsdéken...

A kivárás mellett döntöttek a befektetők

Vegyesen kezdték a napot a vezető európai értéktőzsdék szerdán.