2019. augusztus 23. 11:00 | forrás: Alapblog

Húsmentes Burgerek üzlete

A „tőzsdei befektetők” egy része azt gondolja hype van a húsmentes ételek piacán, például Bill Gates jó befektetési lehetőségnek is tartja. Minden korábbi prognózis a...

A „tőzsdei befektetők” egy része azt gondolja hype van a húsmentes ételek piacán, például Bill Gates jó befektetési lehetőségnek is tartja. Minden korábbi prognózis a húsfogyasztás növekedését mutatja.  Az alaptézis szerint, minél gazdagabb egy társadalom, annál több húst fogyaszt, pedig a húsfogyasztás csökkenhet is globális szinten. A „tőzsdei befektetőkkel” szemben a „fogyasztók” úgy látják, nem csak állatokat mentenek meg ha nem esznek például marhahúst, de a saját egészségüket is óvják, ugyanis a Cancer Research UK szerint, a vöröshús és a feldolgozott húsfélék fogyasztása növelik a bélrák kockázatát.

Ma már lehetőség van húshoz nagyon hasonló ízű és állagú „húsmentes húst” fogyasztanunk. A legismertebb hús utánzók a Beyond Meat és az Impossible Foods. Németországban a kolbászgyártó Rügenwalder Mühle az elmúlt pénzügyi évben úgy ért el 15%-os árbevétel növekedést, hogy a vegán szegmense növekedett jelentősen. A német piacon 2019. májusában 21% -os növekedést ért el a vega termékek fogyasztása. Az új piaci lehetőségre valószínűleg egyre több nagy cég is felfigyel. A Nestlé tulajdonában levő Sweet Earth áprilisban jelentette be, hogy Európában és Amerikában egyes boltok kínálatában elérhető lesz a növényi alapú hús utánzat.

Az talán nagy biztonsággal állítható, hogy az élelmiszer fogyasztás nem fog csökkenni, az új vegán trend nagy nyertesei lehetnek a McDonald’s és a Burger King (a QSR: Restaurant Brands International Inc tagja), akik korán felismerték az új mániát és étlapjukra tűzték a húsmentes hamburgereket, leszerződtek a Beyond Meat és az Impossible Food cégekkel. 2019-ben azon cégek árfolyama az alábbi táblázat szerint alakult, akik részt vesznek ebben az üzletben és a cikkben is említem:

Nagy marketingtámogatással sok ember elfordulhat a húsfogyasztástól, amire a magyar nyúl is jó példa. A KSH adatai szerint hazánkban az egy lakosra jutó nyúlfogyasztás évi két dekagramm. Annak érdekében, hogy a belpiacon elfogyasztott mennyiség minél magasabbra emelkedjen, a minisztérium fogyasztásösztönző kampányt indított. A kampány sikertelen volt, a nyúlra egyre inkább, mint háziállatra tekintünk és sokan elképzelhetetlennek tartják a fogyasztását. Ha eljutnak a vega / vegán élelmiszereket készítő cégek arra a szintre, hogy a sertést, a szarvasmarhát és a csirkét is eljuttassák a házikedvenc szintre, akkor nyert ügyük van. Például az alábbi ábrához hasonlókkal lehet sokkolni a fogyasztókat:

Tovább az eredeti cikkre
Tovább a blogra

Hirdetés
Hirdetés
Brexit

Rontotta gazdasági növekedési előrejelzését a svájci kormány.

A legfrissebb mérőszámok szerint hétévi mélypontra lassult a brit gyáripar.

Lakáshitel-kalkulátor
Piaci hírek

Jó a hangulat Európában

Erősödéssel indult a kereskedés pénteken Nyugat-Európában.

Mínuszok uralkodnak Európában

Csökkenéssel indult a kereskedés a vezető nyugat-európai értéktőzsdéken...

A kivárás mellett döntöttek a befektetők

Vegyesen kezdték a napot a vezető európai értéktőzsdék szerdán.