2018. március 09. 08:00 | forrás: Alapblog

Kína terjeszkedik

Amikor a szabad piacgazdaság vállalata befekszik a diktatúrának: kirúgták az amerikai alkalmazottat a világméretű hotellánctól (csak Kínában 300 hotellel), mert like-olt egy posztot, ami elismeri...

Amikor a szabad piacgazdaság vállalata befekszik a diktatúrának: kirúgták az amerikai alkalmazottat a világméretű hotellánctól (csak Kínában 300 hotellel), mert like-olt egy posztot, ami elismeri a szabad Tibetet, amin berágtak a kínaiak. Egyetlen like-ért. A kínai diktatúra gazdasági érdekeken keresztül így tudja korlátozni a szólásszabadságot – az USA-ban.

Bizony, bizony, igaz a kemény axióma, hogy ugyan nincs demokrácia piacgazdaság nélkül, viszont van korlátozott, hosszú távon persze kevésbé versenyképes, de azért egész sokáig működni tudó fél-piacgazdaság demokrácia nélkül: a demokrácia sine qua nonja a piacgazdaság, de fordítva ez nem igaz. Nem kell messzire menni példáért.

A legfontosabb és lassan fokozódó kockázatú érték- és érdekkonfliktus a szabad világ vs. kínai kommunista diktatúra között van.

Marriott zászló

Forrás: Vakmajom a Facebookon

Tovább az eredeti cikkre
Tovább a blogra

Hirdetés
Hirdetés
Brexit

A brit kormány várakozása szerint októberre meglesz a teljes körű...

A brit kormány "korlátozott ideig" még tartaná magát az Európai Unió...

Lakáshitel-kalkulátor
Piaci hírek

Jó a hangulat Európában

Erősödéssel indult a kereskedés pénteken Nyugat-Európában.

Mínuszok uralkodnak Európában

Csökkenéssel indult a kereskedés a vezető nyugat-európai értéktőzsdéken...

A kivárás mellett döntöttek a befektetők

Vegyesen kezdték a napot a vezető európai értéktőzsdék szerdán.