2019. február 11. 09:00 | forrás: Alapblog

Marihuána korreláció

A marihuána fogyasztás NEM okoz nagyobb spermiumszámot. Direkt így emelem ki a lényeget, mert a hír, ami egy tanulmányon alapszik, finoman az ellenkezőjét sugallja: a...

A marihuána fogyasztás NEM okoz nagyobb spermiumszámot. Direkt így emelem ki a lényeget, mert a hír, ami egy tanulmányon alapszik, finoman az ellenkezőjét sugallja: a megvizsgált 1143 mintában valóban magasabb volt a spermiumszáma azon férfiaknak, aki saját bevallásuk szerint valaha fogyasztottak marihuánát. Viszont a két dolog között nincs kauzalitás és valószínűleg ugyanarra az okra vezethető vissza, a magasabb tesztoszteron szintre, ami egyszerre okozhat olyan kockázatvállaló magatartást, mint az illegális drog fogyasztása, illetve magasabb spermiumszámot.

Miért érdekes ez? Mert a szenzációhajhász sajtó, pl. egy olvasott brit bulvárlap (nem linkelem) azonnal lecsapott a hírre, mint tyúk a takonyra, olyan klikkvadász felütéssel, hogy „ha csak KÉT füves cigit elszívsz életedben, 40%-kal több lesz a spermád”. Ami durva hazugság és kárt is okozhat. Jelentős probléma, hogy büntetlenül lehet orbitális hazugságokat terjeszteni, pl. a Brexit esetében is haja szála sem görbült azoknak, akik nettó hazugságokkal a kilépés anyagi előnyeiről egy országot vágtak taccsra, de magyarul értőként nem kell a szomszédba menni példákért, ahol ugye naponta zuhog a fejedre száz tonna agymosó, valóságot elferdítő és annak percepcióját sokakban megváltoztató állami hazugság és semmi büntetés nem jár érte.

Forrás: Vakmajom a Facebookon

Tovább az eredeti cikkre
Tovább a blogra

Hirdetés
Hirdetés
Brexit

Nagy-Britannia nincs felkészülve a megállapodás nélküli kilépésre.

A brit költségvetési hivatal szerint recesszióba kerülhet a brit gazdaság.

Lakáshitel-kalkulátor
Piaci hírek

Jó a hangulat Európában

Erősödéssel indult a kereskedés pénteken Nyugat-Európában.

Mínuszok uralkodnak Európában

Csökkenéssel indult a kereskedés a vezető nyugat-európai értéktőzsdéken...

A kivárás mellett döntöttek a befektetők

Vegyesen kezdték a napot a vezető európai értéktőzsdék szerdán.