2018. november 29. 14:02 | forrás: Inwestblog

3 percben az Önök legfontosabb kérdéseire válaszolunk a TBSZ számláról!

Közel másfél éve érhető el Ausztrián keresztül is a Tartós Befektetési Számla. Ez idő alatt rengeteg fontos, releváns kérdés született meg az ügyfeleinktől, Önöktől, amelyekből kiválasztottuk a legfontosabb 8-at.   Íme: Mennyibe kerül a Tartós Befekt

Közel másfél éve érhető el Ausztrián keresztül is a Tartós Befektetési Számla. Ez idő alatt rengeteg fontos, releváns kérdés született meg az ügyfeleinktől, Önöktől, amelyekből kiválasztottuk a legfontosabb 8-at.

 

Íme:

Mennyibe kerül a Tartós Befektetési számla megnyitása Ausztriában?

 

Csupán 15 Euró.

 

Erre a számlára is vonatkozik a 100.000 eurós Osztrák állami garancia és felügyeleti védelem?

 

Igen, természetesen.

 

A Tartós Befektetési Számla ad bármilyen kötöttséget?

 

A számla 0. évében szabadon tud ki-be utalni. Az adott tárgy év december 31. után lezárul a gyűjtőév. Ezt követően 3 évig fut az első szakasza a számlának, amelyet követően kedvezményesen, majd plusz két év múlva, tehát 5 év múlva adómentesen veheti fel a befektetését.

 

Ha nagyon muszáj, az 5 év során bármikor hozzáférhet pénzéhez, plusz (büntető) költség levonása nélkül, csupán az aktuális szakaszhoz tartozó adóvonzattal kell számolnia. Ilyenkor a TBSZ számla automatikusan megszűnik.

 

Hány TBSZ számlát nyithat 1 személy?

 

1 évben/1 TBSZ száma/1 szolgáltató.

 

Megszűnik e a számla, ha az eredetileg megvásárolt értékpapírokat eladom és újat veszek, tehát a számlán belül mozgatom őket?

 

Nem. A „lezárást” követően is szabadon lehet cserélgetni a befektetési eszközöket a számlán, csupán a számlán kívüli mozgatás nem lehetséges.

 

Milyen hozamokat érhetek el Ausztriában?

A TBSZ számlájára szabadon el tud helyezni bármilyen globális értékpapírt, legyen az

• állam és/vagy vállalati kötvény, pl.: Dell: 4,625% USD, Gap: 5,95% USD, Bombardier: 6% USD vagy a 9% feletti kamatozású Franklin Templeton kötvényalap, amiből kb.140.000 db. elérhető • részvény, amiből kb. 50.000 db elérhető • befektetési alap, amiből kb. 96.000 db elérhető

 

A Magyarországon megszokottnál jóval több lehetőség áll a rendelkezésünkre, hogy Ön magasabb bevételt hozó eszközökből tudjon választani, értékálló devizában. Mindezt magyar nyelven.

 

Miből engednek akár 50-60-80%-ot?

 

Mindegyik értékpapír megvásárlása bizonyos költséget von maga után. Legyen az befektetési alap, részvény vagy kötvény. Ebből a kezdeti árból tudunk Önnek legalább 50, vagy akár 80%-os kedvezményt biztosítani. További információkat szolgáltatásunkról ITT érhet el.

 

Miért éri meg devizában tartanom a befektetésemet?

 

Azon kívül, hogy több tízezer értékpapírból tudjuk kialakítani befektetését, szemben a hazai gyér kínálattal szemben, a forint folyamatos leértékelődését láthatóan semmi sem állítja a főbb devizákkal szemben.

 

Újabb bizonyíték erre a JP Morgan által kiadott friss elemzés, amely a hazai túl laza gazdasági politikának köszönhetően, jövőre tartósan 330 feletti eurót ás 297 feletti USD árfolyamot jósol. Itt még nem áll meg az elemzés, mivel 2019 szeptemberére már 340-hez közeli EUR/HUF árfolyamot mondanak – derül ki a portfolio.hu cikkéből. Ezen felül a régió legnagyobb inflációs nyomásra lehet számítani a következő években.

 

Figyelem! Az akció időtartama kevesebb, mint 5 nap. A konzultációnk ingyenes és kötelezettségmentes, viszont a nagy érdeklődésre való tekintettel jelentkezzen minél előbb, ha már a 2019-től adómentessé szeretné tenni befektetését, Ausztriában.

 

Akciónkra ITT tud jelentkezni!

The post 3 percben az Önök legfontosabb kérdéseire válaszolunk a TBSZ számláról! appeared first on Inwestblog.

Tovább az eredeti cikkre
Tovább a blogra

Hirdetés
Hirdetés
Brexit

A vártnál is gyorsabban zuhannak a beruházások.

Csökkenni kezdett a brit gyáripar teljesítménye.

Lakáshitel-kalkulátor
Piaci hírek

Jó a hangulat Európában

Erősödéssel indult a kereskedés pénteken Nyugat-Európában.

Mínuszok uralkodnak Európában

Csökkenéssel indult a kereskedés a vezető nyugat-európai értéktőzsdéken...

A kivárás mellett döntöttek a befektetők

Vegyesen kezdték a napot a vezető európai értéktőzsdék szerdán.