2019. január 21. 15:29 | forrás: Inwestblog

Megtakarítsa most szó szerint ARANYAT érhet!

Válság! Ettől a szótól a legtöbb magyarnak összerándul a gyomra. Tudom, tudom, a 10 évvel ezelőtti sok szempontból fájó volt, kihatással volt mindannyiunk életére. Így nem kellene csodálkozni azon, ha túlnyomórészt csak készpénzben, vagy biztonságos eszkö

Válság!

Ettől a szótól a legtöbb magyarnak összerándul a gyomra. Tudom, tudom, a 10 évvel ezelőtti sok szempontból fájó volt, kihatással volt mindannyiunk életére. Így nem kellene csodálkozni azon, ha túlnyomórészt csak készpénzben, vagy biztonságos eszközben tartjuk a megtakarításainkat, még akkor is, ha nem hoz semmit…

Ide vezethető vissza, hogy hazánkban is rendkívül népszerű befektetési eszköz az arany.

Több mint 6000 éve a legkeresettebb értéktárgy. Napjainkra már inkább a hosszútávú, akár a generációkon átívelő vagyon felépítése miatt keresik.

Mint azt korábbi leveleinkben is taglaltuk, az értékpapír megtakarításokkal rövidebb életcélokat is el tud érni.

Az arany árfolyama a válságok során jellemzően ellentétes irányba mozdul, mint az értékpapíroké, tehát sok esetben erősödés tapasztalható, ezért válságfémnek is becézik.

Mi befolyásolhatja az arany árfolyamát?

•Az arany kitermelésének mértéke,•A kereslet, kínálat mértéke.•Aktuális gazdasági helyzet (konjunktúra/recesszió).

Ami az előnye, az a hátránya is egyben: a megvásárlásával Ön nem fog se kamatot, se osztalékot kapni, ráadásul közép-hosszútávon az értékpapírok jelentős árfolyamnyereséget érhetnek el. Ezen kívül tárolása pénzbe kerül (ha nem Ön gondoskodik róla), így kizárólag az értékállóságában bízhat a visszaváltásakor.  

Mire ügyeljen az arany vásárlása esetén?

Nem mind arany, ami fénylik! Az egyik legfontosabb szabály, hogy kizárólag ellenőrzött helyről szabad vásárolnia. A származási hely egyben a nemzetközi garanciát és aminőséget is jelenti, amit mindenhol elfogadnak.  

Európán belül a legmagasabb kvalitásnak Svájc, illetveAusztria örvend, „Good Delivery” minőségben.

Az osztrák Partner Bankon keresztül már Magyarországról is elindíthatja arany megtakarítását, magyar nyelven! Banki hátterünk a legjobb minőségű 999,9 finomságú, 24 karátos aranyat vásárol az Ön számára, egyenesen az Osztrák pénzverdéből.

A megtakarítása Linzben, a bank székhelyén külön dedikált széfben kerül megőrzésre, de bármikor kézbe is tudja venni, haza tudja vinni.

Hogyan tud aranyban megtakarítani?

A megtakarítás már havi 100 EUR (kb. 32000 HUF) összegtől elérhető.

A megtakarítása ellenőrzött körülmények között történik ésköltség átlagolási hatást érvényesítünk, amely során az alacsony árfolyamnál több arany kerül megvásárlásra, ígymagasabb hozam érhető el.  

Arany számlájára online felületén keresztül napi 24 órában rálát.

1-2 éven belül, ha a világgazdaság újra recesszióba süllyed (ami a kapitalizmus természetes folyamata), megint előtérbe kerül az arany, mint befektetés. Az erősödő érdeklődés elkezdi felnyomni az árfolyamokat. Természetesen itt se feledkezzünk meg a portfólió szétosztásáról, tehát az arany kitettségnek szenteljen10-15%-ot.

2011-ben megközelítette az 1900 dolláros csúcsot. Ma 1280 dollár/uncia (1 uncia= 28,3495 gramm) szinten várakozik az árfolyam, tehát abszolút alulértékeltnek számító megtakarítási lehetőségről van szó. További részleteket ITT kaphat!

The post Megtakarítsa most szó szerint ARANYAT érhet! appeared first on Inwestblog.

Tovább az eredeti cikkre
Tovább a blogra

Hirdetés
Hirdetés
Brexit

Nagy-Britannia nincs felkészülve a megállapodás nélküli kilépésre.

A brit költségvetési hivatal szerint recesszióba kerülhet a brit gazdaság.

Lakáshitel-kalkulátor
Piaci hírek

Jó a hangulat Európában

Erősödéssel indult a kereskedés pénteken Nyugat-Európában.

Mínuszok uralkodnak Európában

Csökkenéssel indult a kereskedés a vezető nyugat-európai értéktőzsdéken...

A kivárás mellett döntöttek a befektetők

Vegyesen kezdték a napot a vezető európai értéktőzsdék szerdán.