2019. április 19. 13:57 | forrás: Kiszámoló

Automatizált megtakarítások

Sok ember küzd azzal, hogy bár tudja, meg kellene takarítania pénzt és tulajdonképpen anyagilag képes is lenne rá, mégsem teszi meg, így hónapról-hónapra jellemzően el is költi minden pénzét. Nekik nagy segítség az automatizált megtakarítási lehetőségek.

Sok ember küzd azzal, hogy bár tudja, meg kellene takarítania pénzt és tulajdonképpen anyagilag képes is lenne rá, mégsem teszi meg, így hónapról-hónapra jellemzően el is költi minden pénzét.

Nekik nagy segítség az automatizált megtakarítási lehetőségek.

Mióta a bankoknak hozzáférést kell adniuk egy uniós rendelet (PSD2) miatt bizonyos keretek között az ügyfél számláihoz külső alkalmazásoknak is, egyre terjednek az olyan külsős és banki alkalmazások is, amik bizonyos feltételek megléte esetén az ügyfél számlájáról a megtakarítási számlájára vezet át egy bizonyos összeget, így segítve őt az automatikus megtakarításban.

Vannak olyan egyszerű alkalmazások, amik minden vásárlást felkerekítenek a következő ötven vagy száz, esetleg ötszáz forintra és azt teszik félre a megtakarítási számlára. Így minden egyes kártyás vásárlásnál egy bizonyos összeget mindig megspórolsz.

Vannak, amik minden éttermi vásárlás esetén fegyelmező jelleggel mondjuk ezer forintot küldenek át a megtakarítási számládra, ezzel csökkentve a havonta elkölthető pénzed és növelve a megtakarításod, illetve nevelve arra, hogy lehetőleg ne étteremben ebédelj minden nap, amikor dolgozni mész. De beállíthatod azt is, hogy csak gyorsétterem esetén történjen meg ugyanez a tranzakció. Kérhető olyan kiegészítő is, amelyik minden egyes alkalommal kiszámolja neked, mennyivel lennél gazdagabb abból a pénzből, amit ebben a hónapban étteremre költöttél 20 vagy 30 év múlva, ha az éves kamat ennyi meg annyi.

Szofisztikáltabb alkalmazások a bevételek és kiadások összegét és jellegét elemezve próbálják meg kitalálni, mennyit tudnál havonta nélkülözni úgy, hogy nem vennéd észre különösebben és ennek megfelelően csoportosítanak át néhány naponta pénzt a megtakarítási számládra.

Több olyan app is van már, ami figyeli a webes, de akár más appban történő aktivításodat és ehhez képest állíthatsz be megtakarítási lehetőséget.

Akárhányszor posztolsz a Facebookra vagy az Instára, ötszáz forinttal nő a megtakarítási számlád egyenlege és csökken a havonta elkölthető pénzed. Hónap végén kétszer is meggondolod, hogy felrakd-e az ebéded fotóját minden nap a Facebookra. 

			<p><a href=Tovább az eredeti cikkre
Tovább a blogra

Hirdetés
Hirdetés
Brexit

Nagy-Britannia nincs felkészülve a megállapodás nélküli kilépésre.

A brit költségvetési hivatal szerint recesszióba kerülhet a brit gazdaság.

Lakáshitel-kalkulátor
Piaci hírek

Jó a hangulat Európában

Erősödéssel indult a kereskedés pénteken Nyugat-Európában.

Mínuszok uralkodnak Európában

Csökkenéssel indult a kereskedés a vezető nyugat-európai értéktőzsdéken...

A kivárás mellett döntöttek a befektetők

Vegyesen kezdték a napot a vezető európai értéktőzsdék szerdán.