2019. április 22. 17:56 | forrás: Kiszámoló

Késett repülő? Kártérítést kaphatsz

Elég szigorúak az uniós törvények, késő, törölt vagy túlfoglalt repülőjáratok miatt a légitársaságoknak komoly kártérítést kell fizetni az utasok számára, jellemzően 200 és 600 euró közötti összeget. Persze a légitársaságok nem feltétlen igyekeznek könnyű

Elég szigorúak az uniós törvények, késő, törölt vagy túlfoglalt repülőjáratok miatt a légitársaságoknak komoly kártérítést kell fizetni az utasok számára, jellemzően 200 és 600 euró közötti összeget. Persze a légitársaságok nem feltétlen igyekeznek könnyűvé tenni a kártérítés igénylését, tisztelet a kivételnek.

István írt, hogy miután egy kollégája visszakapott 300 eurót egy másfél évvel ezelőtti késés miatt, ők is megpróbáltak pénzt visszaigényelni egy két éve történt késés miatt.

Azonban ahogy a kollégája sem, ők sem közvetlenül a légitársasághoz fordultak, hanem a Skycop nevű céghez. Elég reménytelennek látszott, mert eleve céges út volt, a repjegyek sem voltak már meg ennyi idő után, van akinek már az útlevele is újabb volt. Egy próbát megért, hiszen előre nem kellett semmit fizetniük.

Magyar nyelven tölthették ki a nyomtatványt, havonta kérdeztek tőlük még valamit, majd négy hónap múlva egyszer csak megérkezett a számlájára fejenként 300 euró.

Ha te is így jártál az elmúlt három évben uniós légitársasággal, akár fapadossal is, megér egy próbát. Hogy milyen esetekben kérhetsz kártérítést, arról itt találsz bővebb infót.

A Skycop csak sikeres kártérítés esetén számolja fel a költségét, ami jellemzően 25%+ÁFA. Ha úgy gondolod, neked enélkül is megy a kártérítési igény, akkor természetesen direktben ennyivel többet fogsz kapni a légitársaságtól.

Ha vannak tapasztalataid akár ezzel, akár valamilyen hasonló céggel, vagy éppen a légitársaságokkal, írd meg a hozzászólásokban.

Köszönjük Istvánnak a hírt.

Share

Tovább az eredeti cikkre
Tovább a blogra

Hirdetés
Hirdetés
Brexit

Nagy-Britannia nincs felkészülve a megállapodás nélküli kilépésre.

A brit költségvetési hivatal szerint recesszióba kerülhet a brit gazdaság.

Lakáshitel-kalkulátor
Piaci hírek

Jó a hangulat Európában

Erősödéssel indult a kereskedés pénteken Nyugat-Európában.

Mínuszok uralkodnak Európában

Csökkenéssel indult a kereskedés a vezető nyugat-európai értéktőzsdéken...

A kivárás mellett döntöttek a befektetők

Vegyesen kezdték a napot a vezető európai értéktőzsdék szerdán.