2018. december 20. 08:42 | forrás: Total Return

Az ATM használatától a Wall Streetig: ezt érdemes megtanulnia pénzügyeiről

  „Aki úgy gondolja, hogy a tanulás drága, próbálja ki, milyen a tudatlanság!” – Írta valamikor az amerikai író, filozófus […]

 

„Aki úgy gondolja, hogy a tanulás drága, próbálja ki, milyen a tudatlanság!” – Írta valamikor az amerikai író, filozófus és feltaláló, Benjamin Franklin.  Napjaink pénzügyeivel kapcsolatban mi sem tudunk ennél találóbbat mondani.

Aki ugyanis ért a pénzügyekhez, az számos félreértést és kockázatot képes kiküszöbölni, ráadásul a számára kínálkozó lehetőségeket is hamarabb ismerheti fel.

 

 

Így tanuljon a pénzről

Természetesen nem azt javasoljuk, hogy mindenki képezze magát pénzügyi szakértővé, csupán arra szeretnénk felhívni a figyelmét: jelentős előnyökkel járhat, ha tisztában van az alapvető összefüggésekkel.

A tanulás során érdemes a lényeges, releváns és gyakorlatias tudás megszerzésére összpontosítania. Azokra az információkra, amik valóban segítséget jelenthetnek Önnek a jövőben.

 

Amit feltétlenül meg kell értenie

Az alapokat mindenkinek ismernie kell, hiszen életünk során mindnyájan kapcsolatba kerülünk a pénzzel. Fizetést kapunk, online- vagy offline fizetőeszközként használjuk a pénzt, esetleg hitelt veszünk fel.  Az alábbiakkal tehát mindenkinek érdemes tisztában lennie:

Banki szolgáltatások biztonsági kockázatai: Ide tartoznak a PIN kóddal, bankkártyás vásárlással, ATM készpénzfelvétellel és banki kommunikációs csatornákkal kapcsolatos kérdések. Felügyeleti szerv ismerete: Kulcsfontosságú, hogy kizárólag olyan pénzügyi szolgáltatóval kössön szerződést, amelyik a Pénzügyi Felügyeletnél érvényes engedéllyel rendelkezik. Érdemes tisztában lennie a fogyasztóvédelmi kérdésekkel is, – ez  egy esetleges reklamáció során lehet segítségére. Pénzügyi szervezetek Magyarországon: Járjon utána milyen egyéb pénzügyi szervezetek léteznek hazánkban és pontosan miben segítenek az ügyfeleknek.

Kulcsszavak: BAMOSZ, BEVA, BUBOR, EBKM, MNB, OBA, hitelintézet, pénzügyi szolgáltató, brókercég, biztosítási alkusz, függő- és független pénzügyi tanácsadó.

 

Tovább az eredeti cikkre
Tovább a blogra

Hirdetés
Hirdetés
Brexit

A vártnál is gyorsabban zuhannak a beruházások.

Csökkenni kezdett a brit gyáripar teljesítménye.

Lakáshitel-kalkulátor
Piaci hírek

Jó a hangulat Európában

Erősödéssel indult a kereskedés pénteken Nyugat-Európában.

Mínuszok uralkodnak Európában

Csökkenéssel indult a kereskedés a vezető nyugat-európai értéktőzsdéken...

A kivárás mellett döntöttek a befektetők

Vegyesen kezdték a napot a vezető európai értéktőzsdék szerdán.