2019. május 21. 17:54 | forrás: Total Return

Cseppfolyósított pénz – magas hozamot ígér az LNG technológia

Mínusz 161-164°C hőmérsékletű, színtelen, szagtalan és cseppfolyós folyadék, melynek sűrűsége kisebb a víznél – így jellemezhető röviden a  a cseppfolyós […]

Mínusz 161-164°C hőmérsékletű, színtelen, szagtalan és cseppfolyós folyadék, melynek sűrűsége kisebb a víznél – így jellemezhető röviden a  a cseppfolyós földgáz (liquefied natural gas – LNG).

Gazdasági szempontból az teszi igazán különlegessé az LNG-t, hogy akár több ezer kilométeres távolságra is kedvező feltételek mellett szállítható, ezért költséghatékonyan képes betölteni a globális energiahordozó szerepét.

Az LNG térnyerése egyre több vitát generál világszerte, hiszen a technológia a közeljövőben jelentősen átrajzolhatja a világ gázexportjának több évtizede változatlan térképét. Ezzel pedig óriási profithoz juttathatnak a LNG-ben érdekelt technológiai-, szállítmányozási és logisztikai vállalatok, valamint az exportőr országok.

 

Kulisszatitkok a jövő befektetéseiről

Összefoglalónk egy, a jövő befektetéseivel foglalkozó, 7 részes cikksorozat negyedik részeként jelenik meg és a tavasszal megrendezett Megatrend Investment Pitch 2019 tudásanyagát dolgozza fel. A szakmai rendezvény fókuszában az Aegon Alapkezelő Megatrend befektetési alapja állt. Az alap egyik célja pedig, hogy a jövő technológiáiba (például: LNG megoldások) fektetve maximalizálja a hozamokat.

Az alap különlegessége, hogy a portfóliómenedzserek munkáját a Corvinus Egyetem hallgatói is segítik. Az LNG-vel foglalkozó cikkünk is Kozák Csongor szakmai elemzése alapján készült.

 

Tovább az eredeti cikkre
Tovább a blogra

Hirdetés
Hirdetés
Brexit

Rontotta gazdasági növekedési előrejelzését a svájci kormány.

A legfrissebb mérőszámok szerint hétévi mélypontra lassult a brit gyáripar.

Lakáshitel-kalkulátor
Piaci hírek

Jó a hangulat Európában

Erősödéssel indult a kereskedés pénteken Nyugat-Európában.

Mínuszok uralkodnak Európában

Csökkenéssel indult a kereskedés a vezető nyugat-európai értéktőzsdéken...

A kivárás mellett döntöttek a befektetők

Vegyesen kezdték a napot a vezető európai értéktőzsdék szerdán.