2018. december 07. 09:45 | forrás: Total Return

Decemberi pénzügyi bakik, amiket a jövő évben bánni fog

Az év utolsó hónapja legtöbbünknek az egész esztendő legvarázslatosabb és egyben legaktívabb időszakát jelenti: lázas otthoni készülődés az ünnepekre, családi […]

Az év utolsó hónapja legtöbbünknek az egész esztendő legvarázslatosabb és egyben legaktívabb időszakát jelenti: lázas otthoni készülődés az ünnepekre, családi bevásárlások és persze az éves munkahelyi teendők lezárása.

Az év végi pörgés azonban nem ment fel bennünket pénzügyeink tudatos menedzselése alól, legyen szó a mindennapi pénzügyeinkről, befektetéseink kezeléséről vagy a legelképesztőbb áruházi akciókról.

 

5 dolog, ami kiemelt figyelmet érdemel

Bejegyzésünkben egy csokorba gyűjtöttük azokat a pénzügyi teendőket, amik felett – tapasztalataink szerint – a leggyakrabban elsiklik az ügyfelek figyelme az év végi rohanásban.

1. A Tartós Befektetési Számla (TBSZ) megújítása! Amennyiben az új évben is szeretné igénybe venni a befektetéseihez kapcoslódó  adókedvezményeket, akkor lejáró TBSZ-ét legkésőbb december végéig meg kell hosszabbítania. Ha kicsúszik a határidőből, akkor újra kezdheti a kamatmentes gyűjtőévet,  vagy jövőre már 16% adó terheli a befektetésein elért hozamait.

2. Figyelje a pénzügyi szolgáltatók akcióit! Év végén jó eséllyel talál a szolgáltatóknál megtakarítási- vagy befektetési termékekkel kapcsolatos számlanyitási akciókat. A versenyképes ajánlatok igénybevételével akár extra hozamokat is besöpörhet az év végén.

 

Tovább az eredeti cikkre
Tovább a blogra

Hirdetés
Hirdetés
Brexit

Már most látszik a BREXIT hatása a hazai cégvilágban is.

Lakáshitel-kalkulátor
Piaci hírek

Jó a hangulat Európában

Erősödéssel indult a kereskedés pénteken Nyugat-Európában.

Mínuszok uralkodnak Európában

Csökkenéssel indult a kereskedés a vezető nyugat-európai értéktőzsdéken...

A kivárás mellett döntöttek a befektetők

Vegyesen kezdték a napot a vezető európai értéktőzsdék szerdán.