2018. december 07. 09:45 | forrás: Total Return

Decemberi pénzügyi bakik, amiket a jövő évben bánni fog

Az év utolsó hónapja legtöbbünknek az egész esztendő legvarázslatosabb és egyben legaktívabb időszakát jelenti: lázas otthoni készülődés az ünnepekre, családi […]

Az év utolsó hónapja legtöbbünknek az egész esztendő legvarázslatosabb és egyben legaktívabb időszakát jelenti: lázas otthoni készülődés az ünnepekre, családi bevásárlások és persze az éves munkahelyi teendők lezárása.

Az év végi pörgés azonban nem ment fel bennünket pénzügyeink tudatos menedzselése alól, legyen szó a mindennapi pénzügyeinkről, befektetéseink kezeléséről vagy a legelképesztőbb áruházi akciókról.

 

5 dolog, ami kiemelt figyelmet érdemel

Bejegyzésünkben egy csokorba gyűjtöttük azokat a pénzügyi teendőket, amik felett – tapasztalataink szerint – a leggyakrabban elsiklik az ügyfelek figyelme az év végi rohanásban.

1. A Tartós Befektetési Számla (TBSZ) megújítása! Amennyiben az új évben is szeretné igénybe venni a befektetéseihez kapcoslódó  adókedvezményeket, akkor lejáró TBSZ-ét legkésőbb december végéig meg kell hosszabbítania. Ha kicsúszik a határidőből, akkor újra kezdheti a kamatmentes gyűjtőévet,  vagy jövőre már 16% adó terheli a befektetésein elért hozamait.

2. Figyelje a pénzügyi szolgáltatók akcióit! Év végén jó eséllyel talál a szolgáltatóknál megtakarítási- vagy befektetési termékekkel kapcsolatos számlanyitási akciókat. A versenyképes ajánlatok igénybevételével akár extra hozamokat is besöpörhet az év végén.

 

 

3. Készítsen ünnepi költségvetést! A karácsonyi  és szilveszteri időszak kiváló lehetőséget kínálhat rá, hogy kipihenje az év fáradalmait. Bár mindenki megérdemel némi kényeztetést, gondosan kell ügyelnie arra, hogy nehogy túlzásokba essen. Feltétlenül készítsen ünnepi költségvetést és igyekezzen is azt szigorúan betartani.

4. Óvatosan a kölcsönökkel és a hitelekkel! Decemberben olyan elképesztő kedvezményekkel kínálhatják a hazai kereskedők a termékeiket, amit még hitelre is érdemes lehet megvenni. Hitelkártya- vagy folyószámlakeretének felhasználásánál és személyi kölcsön felvételénél viszont nagyon körültekintően kell eljárnia, hiszen egy túlvállalt hitel az egész újévre rányomhatja a bélyeget.

5. Ez legyen az újévi fogadalma! A legtöbb hazai háztartás egy alapos pénzügyi elemzés során, minimum kiadásainak 10 képes lehet megtakarítani, ha lemond a felesleges tételekről. (Például kevesebb élelmiszert dob ki vagy spórol az energiával) Bízzon magában és fogadja meg, hogy az újévben még több pénzt takarít meg. Korábbi bejegyzésünkben már bemutattunk 9 tippet, amivel növelheti havi megtakarításainak összegét.

 

Még 2 tipp a Tartós Befektetési Számlához

Új Tartós Befektetési Számla nyitásra is a december a legalkalmasabb időpont, hiszen így a konstrukció 0. éve (gyűjtőév) csupán néhány hétre csökken. Ha netán pénzügyi szolgáltatójával lenne elégedetlen, akkor jó ha tisztában van vele, hogy a TBSZ nem egy “röghöz kötött” konstrukció és 2014 óta el is költöztethető más szolgáltatóhoz.

Ha felkeltettük érdeklődését vagy további kérdése lenne a Tartós Befektetési Számlával kapcsolatban, akkor regisztráljon oldalunkon ingyenes személyes konzultációra és tanácsadóink készséggel segítenek megoldást találni a céljai elérésére.

 

Tovább az eredeti cikkre
Tovább a blogra

Hirdetés
Hirdetés
Brexit

A vártnál is gyorsabban zuhannak a beruházások.

Csökkenni kezdett a brit gyáripar teljesítménye.

Lakáshitel-kalkulátor
Piaci hírek

Jó a hangulat Európában

Erősödéssel indult a kereskedés pénteken Nyugat-Európában.

Mínuszok uralkodnak Európában

Csökkenéssel indult a kereskedés a vezető nyugat-európai értéktőzsdéken...

A kivárás mellett döntöttek a befektetők

Vegyesen kezdték a napot a vezető európai értéktőzsdék szerdán.