2019. június 07. 17:20 | forrás: Total Return

Így profitálhat mások luxusából

Több, mint 400 százalékos piaci bővülést ért el a személyes luxuscikkek  – órák, ékszerek, márkás ruhák, stb – értékesítése az […]

Több, mint 400 százalékos piaci bővülést ért el a személyes luxuscikkek  – órák, ékszerek, márkás ruhák, stb – értékesítése az elmúlt 20 év során, évi 88 milliárd euróról 260 milliárd euróra növelve a volumenét. A 2018-as adatok alapján ez mintegy ötödét teszi ki a globális luxuspiaci vásárlásoknak. A fogyasztók ugyanis további

 

495 milliárd euró értékben vásárolnak luxusautókat, 121 milliárd eurót szánnak különleges gasztronómiai élvezetekre, 41 milliárd eurót költenek exkluzív bútorok beszerzésére, 190 milliárd eurónyi bevételt generálnak a prémium magánegészségügyi intézmények számára.

 

A luxusipar így 2019-re, egy 1200 milliárd eurót meghaladó globális és gigantikus iparággá nőtte ki magát, egyre több magán- és intézményi befektető érdeklődését felkeltve ezzel a pénz- és tőkepiacon.

 

Kulisszatitkok a jövő befektetéseiről

Összefoglalónk egy a jövő befektetéseivel foglalkozó 7 részes cikksorozat ötödik része és a 2019. tavaszán megrendezett Megatrend Investment Pitch 2019 tudásanyagát dolgozza fel. A szakmai rendezvény fókuszában az Aegon Alapkezelő Megatrend befektetési alapja állt, melynek célja, hogy a jövő iparágaiba (például: luxustermékek gyártása- és kereskedelme) fektetve maximalizálja a hozamokat.

Az alap különlegessége, hogy a portfóliómenedzserek munkáját a Corvinus Egyetem hallgatói segítik. A “personal luxury goods” témájával foglalkozó cikkünk is Holczer Balázs és Patócs Dániel szakmai elemzése alapján készült.

 

Tovább az eredeti cikkre
Tovább a blogra

Hirdetés
Hirdetés
Brexit

Nagy-Britannia nincs felkészülve a megállapodás nélküli kilépésre.

A brit költségvetési hivatal szerint recesszióba kerülhet a brit gazdaság.

Lakáshitel-kalkulátor
Piaci hírek

Jó a hangulat Európában

Erősödéssel indult a kereskedés pénteken Nyugat-Európában.

Mínuszok uralkodnak Európában

Csökkenéssel indult a kereskedés a vezető nyugat-európai értéktőzsdéken...

A kivárás mellett döntöttek a befektetők

Vegyesen kezdték a napot a vezető európai értéktőzsdék szerdán.